Gémosz

Emelkedhetnek a szervizek díjai

Ha az autójavító iparban nem oldódik meg a létszámhiány, úgy minden bizonnyal emelkedhetnek a szolgáltatások árai Gablini Gábor, a Gémosz elnöke szerint.

Emelkedhetnek a szervizdíjak

Az autójavító ipar is létszámhiánnyal küzd, a szervizek csak hosszú időre vállalják a javításokat – mondta Gablini Gábor, a Gémosz elnöke egy szerdai sajtótájékoztatón.

Egyre több a manipulált kilométerórás használtautó

Egyre több a manipulált kilométerórás használtautó a piacon, a külföldről behozott járműveknél tízből kilencnek tekerték vissza a kilométer-számlálóját, míg a belföldi autók esetében minden másodiknak - mondta a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnökségi tagja szombaton az M1 aktuális csatornán.

Nem drágulnak jövőre az új autók

Alapvetően az euró árfolyama befolyásolja az új személyautók árát. A piaci szereplők e téren nem számítanak jelentős kilengésre, így gyakorlatilag az idei áron lehet majd jövőre is új autót venni.

Megélhetési feketegazdaság uralja a vidéki autópiacot

Nem csoda, hogy vannak megyék, ahol egyes autómárkáknak egyetlen szervize sem maradt. A kereskedőket európai szintű költségek szorítják, miközben a szervizdíj az uniós átlag negyede. A kirúgott szerelők "fekete" műhelyeket nyitnak.
Világgazdaság Piactér