generikus

Jól lobbiztak a generikusgyógyszer-cégek

Még ebben az uniós parlamenti ciklusban megszülethet a régóta várt módosítás a generikusgyógyszer-gyártókat hendikepbe hozó szabályozás ügyében.

Gyógyszerkassza: Véget vetnek a pazarlásnak

A gyógyszercégek drasztikus megadóztatása mellett többet fizethetnek gyógyszereikért jövőre az orvosi utasításnak fittyet hányó betegek, méltányosságból csak 8 millió forintig állná a cechet a biztosító.

Átállunk az olcsóbb generikus szerekre? Jelentett a Teva

Az izraeli Teva Pharmaceutical Industries gyógyszergyárcsoport, a világ vezető generikus (utángyártó) gyógyszergyártója 576 millió dolláros adózott eredményt jelentett szerdán a második negyedévről, 28 százalékkal kevesebbet a tavaly második negyedévi 797 milliónál. A Teva számításai szerint a jövőben az olcsóbb, generikus készítmények piaca bővülhet, elsősorban Európában.

Ritka betegségben szenved? Lehet, hogy nem lesz gyógyszer

Hatóságok és jogszabályok szavatolják hazánkban, hogy a ritka betegségek gyógyszereiből se legyen hiány. A franciáknál az idén már 31 riasztás volt a készletek kimerülése miatt. Hazánkban kínálati gyógyszerpiac van, tavaly 708 milliárd forint volt a fogyasztás.

Richter-vezér: Kiszorulhatnak a hazai cégek a gyógyszeriparból

A hazai gyógyszeripar jellemzőiről beszélt Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke a Világgazdaság Egészségügyi konferenciáján. Hangsúlyozta: A gazdasági válságból történő kilábalás egyik motorja a hazai gyógyszeripar.

Ma érdemes a Richterre figyelni!

Ma forognak utoljára a 770 forintos osztalékkal a Richter részvényei. A "szelvényvágás" napja holnap lesz, vagyis aki pénteken vásárolja meg a részvényt a tőzsdei kereskedésben, az már nem lesz jogosult erre az összegre . Sajtóértesülések szerint a Magyar Telekom arra készül, hogy a részvényeit kivezeti a New York-i tőzsdéről.

A Teváé lehet a Ratiopharm

A Teva vásárolhatja meg a Ratiopharmot, ezzel az izraeli gyógyszergyártó az európai generikus szektorban vezető szerepre tesz szert, tervei szerint öt év alatt megháromszorozza árbevételét a kontinensen.

Valakinek jól jött a H1N1-pánik

A Sanofi-Aventis az elemzői várakozásokat meghaladó eredményről számolt be a negyedik negyedévben. A gyógyszergyár termékeinek az olcsóbb generikus készítményekkel kell versenyeznie, de a hátrányt az oltóanyagokból származó bevételek ellensúlyozzák.
Világgazdaság Piactér