hardver

Számítógépet a számítógép boltból

A „Cipőt a cipőboltból!” szlogen érvényes lehet az informatikai eszközök piacán is, a hazai cégek és intézmények körében összességében továbbra is a szaküzlet számít a legnépszerűbb beszerzési csatornának – áll a BellResearch egyik legutóbbi felmérésében.

Száz éves az IBM

Az AP az évfordulóval kapcsolatos összefoglalójában kiemeli: bár jelenleg a Google, a Facebook és más újoncok kapják a legtöbb figyelmet, a netes cégek igen sokat köszönhetnek a Kék Óriásnak.

HP: Telefongyártót vettünk, de nem a telefonért

A Hewlett-Packard (HP) ma jelentette be, hogy felvásárolja a Palmot, egy olyan céget, amelyik sikertelenül harcolt a PDA/okos telefon piacon. A HP stratégiai vezetője elárulta, mi a döntést oka.

Gartner: "Válság másnaposság", de több pénz IT-ra

A Gartner felfelé módosította az idei évben várható infokommunikációs költésekre vonatkozó előrejelzését, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a cégek egyelőre főleg kis üzleteket kötnek.

100 ezer HP PC kelt el itthon, de a bevétel csökkent

Mozgalmas, de nehezen kiszámítható év volt az idei az informatikai iparágban. Magyarországon az idén átlagosan 20-25 százalékkal zsugorodott a piac, a legnagyobb mértékben a hardvereszközöket forgalmazók érezhették a recessziós hatásokat – összegezte az iparág ez évi fejleményeit Hegedüs Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója a cég október 31-én zárult üzleti éve kapcsán.
Világgazdaság Piactér