haszon

Szépen fialt a norvég állami nyugdíjalap

A világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja csaknem ezer milliárd norvég koronás (131,5 milliárd dolláros) hasznot termelt befektetéseivel tavaly.

Elkapkodták a bónusz kötvényt

A hónap elején szűnt meg az államkincstár monopóliuma a hosszú lejáratú lakossági állampapírok értékesítésében. Négy hét alatt 80 milliárd forintnyi fogyott el a hatéves változó kamatozású BMÁK-ból, amelyből mától új sorozat indul

Nincs haszna az Olimpiák megrendezésének - elemzés

Az Olimpiákat illetően a fogadó ország az olimpiai eseménysorozat költségeit rendszerint alulbecsüli, az előnyöket pedig éppenséggel eltúlozza – mondja Matt Bolduc, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank részvénypiaci elemzője, aki szerint Londonnak is rossz befektetés volt az Olimpia.

Nagyon jó befektetés az időjárás

Először számszerűsíti egy svájci tanulmány az időjárási prognózisok gazdasági előnyeit több ágazat számára. Ez mintegy húsz-huszonnégy milliárd forint is lehet évente. A tanulmány kimutatta azt is, hogy a költség-haszon arány körülbelül 1:5,vagyis minden egyes frank, amit a meteorológiába fektetnek, öt frank hasznot hoz a gazdaságnak.
Világgazdaság Piactér