hátrányos helyzetű

Májusban indul a Corvinus hátrányos helyzetű diákokat helyzetbe hozó programjának új turnusa

Az Illyés-programban Budapestről, kis falvakból és Kárpátaljáról is érkező hátrányos helyzetű diákok ingyenesen készülnek a felvételire a Corvinus oktatóinak segítségével és az egyetem támogatásával.
2023.02.10 Olvasási idő:

Már több mint tízezren kértek támogatást új munkaerőre

A munkáltatóknak legalább 5 hónapig foglalkoztatniuk kell a program keretében felvett új munkavállalójukat.
2021.05.19 Olvasási idő:

Százmilliókból támogatják a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását Pécsett

Hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának növelését célzó program indult Pécsett, ennek megvalósítására 850 millió forintos európai uniós forrást kapott a baranyai megyeszékhely önkormányzata és partnerei - közölte Decsi István, Pécs fideszes alpolgármestere az MTI-vel annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.
2017.01.24 Olvasási idő:

Közel 60 ezer hátrányos helyzetű nő visszatérését segítenék a munkába

Közel 60 ezer hátrányos helyzetű nő munka világába való visszatérését segítik elő 2015-ig, 2010 és 2014 között összesen 6200 új bölcsődei és mintegy 2000 új családi napközis férőhely épül majd az uniós programok révén - közölte Cséfalvay Zoltán államtitkár.
2013.10.26 Olvasási idő:

Szeptemberben új jogszabály lehet a nem állami iskolák támogatásáról

Szeptember végén születhet jogszabály a nem állami fenntartású, kiemelkedő szakmai munkát végző oktatási intézmények támogatásáról. A kabinetet egy kormánypárti képviselő kérdezte arról, hogy tervezik-e az elmaradott térségek halmozottan hátrányos gyermekeinek oktatásához a létszámarányos kiegészítő támogatás bevezetését. Tavaly óta ugyanis az ilyen intézmények nem kapnak kiegészítő támogatást a hátrányos helyzetű gyermekek után.
2013.07.21 Olvasási idő:

Czomba: A pedagógusok elbocsátásáért a demográfia a ludas

A szakképzésről szóló törvényjavaslat célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben a gazdaság igényeihez igazítsák a nappali oktatást, a képzés szerkezetét - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának ülésén.
2011.11.21 Olvasási idő:

Pályakezdők, 50 felettiek, GYES-ről jövők, figyelem!

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelten támogatja a munkaerő-piaci hátránnyal küzdő munkavállalókat, a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) két projektjén keresztül 4 évig 60 milliárd forintot biztosít a foglalkoztatásukra - ismertette Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a kormány múlt heti döntését szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2011.07.20 Olvasási idő:

Luxemburg 95 százaléka hátrányos helyzetű? "A tagországok nyakló nélkül folyósítanak támogatásokat"

Áprilisban az Európai Bizottság megkezdi a hátrányos helyzetű mezőgazdasági területekre vonatkozó szabályozás reformját – közölte egy interjúban a testület agrárfelelőse.
2009.03.16 Olvasási idő:

"Vissza a munka világába" - Segítő szakembereket képeztek

Több mint negyven szakember képzését szervezte meg a Humánerőforrás Operatív program keretében az ELTE Társadalomtudományi Kara, a Jogklinika Alapítvány és a Nonprofit Szövetség annak érdekében, hogy hátrányos helyzetű, munkanélküli embereket segítsenek vissza a munka világába.
2008.12.04 Olvasási idő: