időskor

Európa-szerte jelentősen eltérnek a nyugdíjak a nemek között

Az EU-ban 29 százalékkal alacsonyabb nyugdíjat kapnak a 65 év feletti nők, mint a férfi társaik. Hazánkban 10 százalék volt a különbség.
2021.02.03 Olvasási idő:

Vágyunk rá, de keveset teszünk az időskori anyagi függetlenségünkért

Az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készült kutatásban a válaszadók ötödét az aggasztja, hogy időskorában a hozzátartozói segítségére szorul majd.
2020.10.20 Olvasási idő:

Legyintenek az állami nyugdíjra a magyarok

A nők átlagosan 208 ezer, a férfiak pedig átlagosan 240 ezer forint havi nyugdíjjal lennének elégedettek, de közben ennek a felére számítanak.
2018.10.01 Olvasási idő:

A fiatalokra hárul az idős szülők eltartása

A 18-29 éves korosztály arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.
2018.09.18 Olvasási idő:

Keveset tesznek félre a magyarok időskorukra

Magyarország a 30. helyen végzett a Natixis Global Management 43 országot rangsoroló listáján, amely azt vizsgálta, hol a legjobb nyugdíjasnak lenni.
2017.09.06 Olvasási idő:

Nyugdíj: "Elképzelhetelen, hogy csak az államra számítsanak a dolgozók időskorukban"

A magyarországi átlagéletkor nő, ám egyre kevesebb gyerek születik, azaz egyre kevesebb aktív dolgozónak kell eltartania egyre több inaktívot - ezt nagyjából mindenki tudja. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint ezért fontos, hogy a most aktív munkavállalók személyre szabott öngondoskodási programmal rendelkezzenek, amelynek egyik fontos pillérét épp az élet- és nyugdíjbiztosítások alkotják. A Mabisz adatai szerint az életbiztosítási bevételek bővülése 2010-ben jócskán meghaladta a teljes biztosításpiaci átlagot. A szervezt visszaállíttatná a tavaly megvont adókedvezményt.
2011.01.27 Olvasási idő:

Pórul járhat, aki időnyerésre játszik nyugdíjügyben

Minimális összegre lesz jogosult az a magánnyugdíjpénztári tag, aki idén január 31-éig kezdeményezi tagságának fenntartását. Még akkor is, ha a szolgáltató létszámhiány miatt megszűnik, s visszakerül az állami rendszerbe – derül ki a jogszabályból. Az Országos Nyugdíjfolyósító Intézettől és a Stabilitás Pénztárszövetségtől azt is megtudtuk, hogy az adatfeldolgozás miatt legelőbb március elején derül ki hány tag maradt a magánkasszáknál.
2011.01.27 Olvasási idő:

Időskor: előre kellene gondolkodni!

Bár nem kényszerül a Fidesz mélyreható nyugdíjreformra, azonban lehet, hogy a korhatárt ismét meg kell emelnie a most kezdődő ciklusban. A jóléti rendszer elemei közül az időskori ellátás esett át eddig a legkorábbi és egyben a legjelentősebb átalakításon.
2010.04.22 Olvasási idő:

Egy terv szerint 6,4 milliót fizettetnének minden nyugdíjassal Angliában

Három lehetséges időskori ellátási reformcsomagról tárgyal jelenleg a brit kormány. Ezek egyike arra kötelezne minden nyugdíjast, hogy fizessen 20 ezer fontot (6,4 millió forintot) az egészségügyi kasszának.
2009.07.14 Olvasási idő: