jégkrém

Extra forgalmat hozott a hőség

Háromszor annyi ásványvizet is eladnak a kánikulában az áruházláncok, mint egy átlagos hőmérsékletű napon, de sörből, üdítőből és jégkrémből is sokkal több fogy.

Elbukott egy vaníliafagyi a Nébihnél

A 18 jégkrémből 4-nél találtak jelölési hiányosságokat, a bírságolást pedig édesítőszer jogszerűtlen használata indokolta.

Amerikába megy a magyar jégkrém startup

A másfél évvel ezelőtt alapított magyar vállalkozás, az Anjuna Ice Pops képviseli hazánkat a világ legrangosabb franchise eseményén, a Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) 2018. évi kongresszusán.

Öt liter jégkrémet eszünk meg évente

Az utóbbi években erősödő növekedésének köszönhetően Magyarországon évi öt literre emelkedett a korábbi 3,5-ről a jégkrémfogyasztás. Ez azonban még messze van az európai átlagtól, a különlegesebb jeges desszertek lassan nyernek teret a hazai piacon.

Százhúsz jégkrém percenként

Olyan gyorsan készül a jégkrém, hogy nincs ideje megolvadni sem, és nem is lassulhat a termelés, nyáron mindenki jégkrémet akar. A januártól szeptemberig üzemelő törökbálinti jégkrémgyárban jártunk, ahol évente akár 20 millió liternyi csemegét is gyártanak, mindent édeskés illat leng be, és ahol a világ legjobb munkaköri előírása van érvényben: óránként kell jégkrémet enni.
Világgazdaság Piactér