kamatdöntés

Korai még szigorítást várni Matolcsyéktól

Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő értekezleten nem módosítja a 0,90 százalékos alapkamatot, de később már várható a monetáris politika szigorodása. Ennek eszközei közül egyes londoni elemzői vélemények szerint jövőre nem lehet kizárni a kamatemelést sem, bár ez nem konszenzusos előrejelzés a Cityben.

Kisebb meglepetést okozott a Fed

Tegnap este megjelent a március 15-i Fed kamatdöntő ülés jegyzőkönyve, melyből kiderült, hogy az idei évben megkezdheti a jegybank az eszközvásárlási program miatt megduzzadt mérlegének leépítését.

Mario Draghi bízik a fellendülésben

Hiába gyorsult az infláció irama két százalékra februárban az eurózónában, az Európai Központi Bank (EKB) fenntartja laza monetáris politikáját az erősödő fellendülés támogatására

Márciusban újra lazíthatnak

Várhatóan tovább lazít a monetáris kondíciókon az MNB márciusban, aminek hatására tartósan alacsonyan maradhatnak a bankközi kamatok és az állampapírhozamok

Lazulhatnak az adósságfék-szabályok?

Nem változott az alapkamat és elemzői vélemények szerint nem is várható az év végéig, hogy a Monetáris Tanács változtatna a szinten.

Nem várnak nagy meglepetést az MNB-től

Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa sem a keddi kamatdöntő ülésen, sem a belátható előrejelzési távlatban nem módosítja 0,90 százalékos alapkamatát. A City elemzői közösségében vannak olyan vélemények, hogy a magyar jegybank legközelebb két év múlva kezdhet kamatemelési ciklusba.

Kamatdöntés: senki nem szavazott Matolcsy ellen

A jegybank monetáris tanácsának januári kamatdöntő ülésén a 0,90 százalékos alapkamatszint tartása mellett minden tanácstag támogatta az egynapos hitelkamat, egynapos betéti kamat és az egyhetes hitelkamat tartását is - olvasható a monetáris tanács január 24-i üléséről az MNB honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben.
Világgazdaság Piactér