kerekasztal

Lehet válasz a bérnyomásra

Beindult a gazdaság, a cégek érzik a bérnyomást, a versenyképesség ugyanakkor még kihívás – egyebek mellett ezek a megállapítások hangzottak el a Világgazda­ság Növekedés és digi­talizáció – Befolyá­sos cégek, befolyásos dön­téshozók című konfe­ren­ciáján a cégvezetők ke­rekasztal-beszélgetésén.

A lakossági állampapírok hozama sem lehet örökké magas

Nem a lakossági ügyfeleknek kellene eldöntetnie, hogy mibe kell befektetni – többek között erről is szó esett a Világgazdaság „Megtakarítási trendek – Mit hozhat a jövő?” című konferenciájának panelbeszélgetésén.

Az unortodox gazdaság volt a téma a Könyvfesztiválon

Az unortodoxia árnyalatai címmel kerekasztal-beszélgetésen mutatták be négy vezető közgazdász, Bod Péter Ákos, Csaba László, Mellár Tamás és Muraközy László Akadémiai Kiadónál megjelent köteteit a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében a Millenáris parkban szombaton.

Döntés született: Felsőoktatási kerekasztal alakul

Felsőoktatási kerekasztal alakul - erről született döntés Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) pénteki budapesti egyeztetésén.

Die Welt: Orbán alkotmánya a gyengeség jele

Az újjászületés dokumentumának nevezte az új magyar alaptörvényt a Die Welt című lap csütörtöki számában megjelent írásában Orbán Viktor miniszterelnök. Thomas Schmid, a német konzervatív lap kiadójának vezetője külön cikkben válaszolt a magyar kormányfőnek, aki csütörtökön kétnapos látogatást kezdett Németországban.

Kerekasztal: az export lehet a kitörési pont

Üdvözlendő, hogy a kormányzat erős szerepvállalást ígér a magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozások verseny- és exportképességének erősödését, külpiacra lépését, elősegítendő – mondta a Világgazdaságnak Dávid Imre, a Magyar Külgazdasági Szövetsége (MKSZ) elnöke.

Átalakulásra vár a lakástámogatási rendszer

A jelenlegi lakástámogatási rendszertől markánsan eltérő koncepciójú modellt javasolnak a Népesedési Kerekasztal 4., a témával foglalkozó munkacsoportjának szakértői – hangzott el a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett, mai sajtótájékoztatón.

Új lakástámogatási rendszert szorgalmaznak a szakértők

A gyermeket vállaló fiatal családok lakáshoz jutásának támogatása, a több generációs családok, a több generációs családok összehozása, valamint a munkaerő mobilitás kérdéskörének megoldását tűzte ki céljául a Népesedési Kerekasztal 4. Munkacsoportja.
Világgazdaság Piactér