klíma

Százezren állnak sorba új klímákért

Éves szinten 30 milliárdos a hazai klímaberendezés-piac, ezen a területen jellemzően nincs munkaerőhiány, és a feketemunka is visszaszorulóban van.

Százezren állnak sorba új klímákért

Éves szinten 30 milliárdos a hazai klímaberendezés-piac, ezen a területen jellemzően nincs munkaerő- hiány, és a feketemunka is visszaszorulóban van. A klímaberendezések szigorodó környezetvédelmi előírása kismértékű drágulást okoz, ami először az ipari berendezéseknél lesz érezhető.

Alacsony szénfelhasználású övezet

A legnagyobb klímavédelmi kockázatok és lehetőségek azoknál az országnál mutathatók ki, amelyek aláírták Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezését.

Elektromos autót kellene vennünk?

Az elektromos autók vásárlása önmagában nem menti meg a Földet, de hathatós eszköz lehet a szélesebb körű változásokhoz – véli Adair Turner, az Új Közgazdasági Gondolkodás Intézetének elnöke.

Küszöbön a napelemtenderek

Az innováción alapuló gazdasági növekedés és ösztönzők sora segíti a klímacélok elérését Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár szerint.

Trump szerint Amerika tiszta

Az amerikai elnök ismét elutasította a pénteken nyilvánosságra hozott kormányzati jelentés megállapításait a klímaváltozás veszélyeiről.
Világgazdaság Piactér