klíma

Küszöbön a napelemtenderek

Az innováción alapuló gazdasági növekedés és ösztönzők sora segíti a klímacélok elérését Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár szerint.

Trump szerint Amerika tiszta

Az amerikai elnök ismét elutasította a pénteken nyilvánosságra hozott kormányzati jelentés megállapításait a klímaváltozás veszélyeiről.

Öt pont a bolygó megmentéséért

Ha a bolygónk hőmérséklete csak 2 Celsius-fokkal lesz magasabb, mint volt az iparosodás előtti időszakban, akkor elkerülhetetlen módon az üvegház-Föld felé tarthatunk – véli Johan Rockström és Jörgen Randers.

Trump elkezdett hinni a klímaváltozásban

Az amerikai elnök visszavonta korábbi állítását, miszerint a klímaváltozás átverés, de jelezte: nem biztos abban, hogy ember által előidézett jelenségről van szó.

Mit is kellene szeretnünk?

Minden jel arra mutat, hogy a Föld átlaghőmérsékletének növekedéséért felelős légkörszennyezés nem, legfeljebb a szennyező cégek neve változik – véli Szentgyörgyi Zsuzsa, villamosmérnök.

Jól teljesítettek idén a zöldtársaságok

A fejlett világban egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelem, a klímaváltozás szempontjai szerint összeállított részvényalapok jól teljesítettek.
Világgazdaság Piactér