Kóka

Rajk: Az értelmiségiek radírozták ki az SZDSZ-t

A liberális eszme nem tűnik el a magyar közéletből, a liberális voksok azonban minden bizonnyal több párt között oszlanak majd meg - mondta a Duna Televízió Közbeszéd című adásában Rajk László, az SZDSZ egyik alapítója, aki tavaly másokkal együtt elhagyta a pártot. Az viszont aggasztó, hogy a szolidaritás eszméje az SZDSZ gyengülésével eltűnőben van - mondta a politikus.

LMP: "Egy padtárs ébressze már fel Kókát"

Úgy fest, Kóka János továbbra is a kádárizmus szellemének foglya – írja a liberális politikus Tobin adót támadó cikkére reagálva Scheiring Gábor a hírszerző.hu-n.

"A Marketing Centrum az SZDSZ pénzén az MDF-hez közelítő pártot segít"

Eléggé bizarr és egyedülálló lépés az, hogy az SZDSZ frakciójának több tagja, köztük Magyar Bálint és Sándor Klára új pártot szervez azon párt ellen, mely bejuttatta őket a parlamentbe, és amelyet állítólag ők még mindig képviselnek – írja a konzervatorium.hu.

Retkes: Kóka lelkiismeretére van bízva a döntés

Kóka János frakcióvezető nem mondott le tisztségéről az SZDSZ Ügyvivői Testülete (ÜT) által szabott hétfői éjféli határidőig - mondta el a Független Hírügynökségnek a párt elnöke kedden.

Pálinkás "nyelvbékítő" konferenciát szervezne

Magyar Tudományos Akadémiának (MTA), amelyet éppen a magyar nyelv ápolására, fejlesztésére, művelésére hoztak létre, hivatali kötelessége szerepet vállalni a „nyelvbékítő” konferencia szervezésében, lebonyolításában – mondta Pálinkás József szerdán.

Miért akar Kóka az MTA elnökével találkozni?

Személyes találkozót kezdeményezett a Magyar Tudományos Akadémia elnökének írt levelében Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője a hétfőn tartott négypárti egyeztetésen javasolt magyar-szlovák "nyelvbékítő" konferencia és vitafórum ügyében – írja a Népszava az MTI nyomán.
Világgazdaság Piactér