korengedményes nyugdíj

Szakértő: Katasztrófát okozna a kormány nyugdíj terve

Rövid távon katasztrofális hatása lehet annak, ha a korkedvezményes nyugdíjasok egy részét visszaterelik a munkaerőpiacra - mondta az InfoRádiónak az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa. Simonovits András azonban hozzátette: hosszú távon lehetnek előnyei a lépésnek.
2011.05.18 Olvasási idő: 0 perc

VDSZ: Szó szerint életveszélyes a korkedvezmény eltörlése

Vegyvédelmi munkaruhában és álarcban szállította ki a vegyipari szakszervezet (VDSZ) az országgyűlési képviselőknek megcímzett 200 oldalas egészségügyi tanulmányt, amelyet azért készítettek, hogy szembesítsék a döntéshozókat azokkal az egészségkárosító következményekkel, amelyek a több műszakban dolgozókat érik, s amelyek miatt szó szerint életveszélyes eltörölni a korkedvezményes nyugdíjrendszert.
2011.03.18 Olvasási idő: 0 perc

60 feletti tűzoltók, rendőrök? Sokkot kaptak a szakszervezetek

Értetlenül állnak a szakszervezeti vezetők a Fidesz legújabb ötlete előtt. A tegnap bejelentett intézkedések szerint ugyanis megvonnák a rendvédelmi dolgozók korai nyugdíjazásának lehetőségét, így 60 év feletti tűzoltók oltanák a tüzet, korosodó rendőrök vigyáznának a rendre.
2011.03.02 Olvasási idő: 0 perc

A korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj még marad

2010.10.26 Olvasási idő: 0 perc

Egy évvel tovább lehetne korengedményes nyugdíjba menni

2009.10.30 Olvasási idő: 0 perc

Jövő héten eldől, mehetünk-e hamarabb nyugdíjba

Jövőre is maradjon meg a korengedményes nyugdíj, ezt kezdeményezi a szociális és munkaügyi tárca az érdekegyeztető tanács jövő ülésén.
2008.12.06 Olvasási idő: 0 perc