mal

A vörösiszap még vevőre vár

Durván 170 milliárd forint adósságot hagyott hátra a vörösiszap-katasztrófában megroggyant Mal Zrt., ennek a töredéke térülhet meg.

Mal-közelben marad a Mal

A vörösiszap-katasztrófába belerokkant Magyar Alumínium (Mal) felszámolása során elárverezett vagyonelemeket jórészt a csoport inotai-ajkai üzemegységeiből az elmúlt tíz évben már méretes részeket kivásárló osztrák Kálmán László és Brezóczki Attila érdekeltségei vették meg. De mellettük szinte az összes környező szláv államban bejegyzett, hasonló tevékenységű vállalatok is megjelennek. Az egyik ilyen a Mal-csoport tagjaként hirdeti magát - tudta meg a Népszabadság.

Vörösiszap: kész az ítélet, jöhet a kártérítés

Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. ellen tavaly ősszel hozott elmarasztaló ítéletet a vörösiszap-katasztrófa miatt indított egyik kártérítési perben – írja a Magyar Nemzet.

Mintegy 250 embert küld el a Mal

Mintegy 250 embert küld el a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. a bauxitfeldolgozás megszűnése miatt - tájékoztatta az MTI-t a cég felszámolóbiztosa, Szegőné Kemerle Judit hétfőn.

Elbukhatják kárigényüket az iszapkatasztrófa károsultjai

Elbukhatják kártérítési igényüket az iszapkatasztrófa azon károsultjai, akik nem igényelték az állami kárenyhítést, hanem a Mal Zrt.-t perelték. A cég ellen ugyanis felszámolási eljárás kezdődött, és akik nem jelezték kártérítési igényüket, illetve nem fizettek regisztrációs díjat február végéig, azok hitelezői igényét hátrasorolták.
Világgazdaság Piactér