Mellár Tamás

Mellár: aknamezőn lépked a következő kormány

2014.04.10 Olvasási idő:

Mellár: a kormány unortodox politikája valójában neokonzervatív

A magyar gazdasági válság nem a világválság következménye, mivel a visszaesés Magyarországon már 2006-ban elkezdődött, a gazdaság 2002-2008 között nem fenntartható pályára állt, s hiába volt évi 4 százalékos a GDP-növekedés, ebből a gazdaság belső forrásból csak 1-2 százalékot produkált, a többi külső forrásból valósult meg - mondta Mellár Tamás egyetemi tanár a Magyar Franchise Szövetség közgyűlésén tartott előadásában hétfőn, Budapesten.
2013.05.27 Olvasási idő:

Mellár: A kormány el akarja inflálni az államadósságot

Ma Magyarországon stagflációs válság van – mondta Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem professzora az 50. közgazdász-vándorgyűlésen Egerben. A közgazdász szerint a jelenlegi monetáris politika célja az államadósság elinflálása.
2012.09.28 Olvasási idő:

FT: Orbán problémája az, hogy az EU és az IMF sem bízik benne

Szeretni vagy utálni őt – mindkét táborban sok magyar található –, de egyszerűen tagadhatatlan, hogy Orbán Viktor szélsőséges egy figura – írja a Financial Times beyondbrics blogja.
2011.12.05 Olvasási idő:

Mellár: korai lenne azt hinni, a kormány szembenézett hibáival

Az IMF-kapcsolatfelvételből és a leminősítésből korai lenne azt várni, hogy a kormány szembenézett a hibáival és jelentős gazdaságpolitikai váltás történne - mondta Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem tanára a GKI Újratervezés című konferenciáján.
2011.12.01 Olvasási idő:

Mellár: Jövőre nemhogy százezer, de tízezer munkahely sem jön létre

Andor László uniós biztos és Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára szerint igen ambíciózus célkitűzés, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre Magyarországon. Erről a két közgazdász az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Policy Solutions elemző intézet által szervezett „Európa jövője” című vitaestsorozat első állomásán beszélt, amelyet csütörtökön rendeztek meg „Hogyan jönnek létre új munkahelyek?” címmel.
2011.10.28 Olvasási idő:

Mellár: Megbukott az Orbán-politika - Ha nincs reform, marad a fűnyíró

Mellár Tamás a Magyar Nemzetben megjelent elemzése szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott.
2011.08.26 Olvasási idő:

Chikán: Magyarország jobbról előzi az EU-t - Szabálytalanul

Chikán Attila szerint igaz, hogy Magyarország "jobbról" előzi az uniót, mert azt "szabálytalanul" leszi. Nem jogi, vagy morális, hanem gazdasági értelemben - mondta az Index-nek. Az első Orbán-kormány minisztere szerint nehezen fogadható el, hogy a Fideszt meglepetés érte, amikor átvette a kormányrudat.
2011.04.12 Olvasási idő:

Vámosi-Nagy egyetért Orbánnal, Mellár kevésbé

Kutatók és elemzők véleménye megoszlik arról, Magyarország helyesen döntött-e, hogy nem csatlakozik az euróövezet versenyképességi paktumához.
2011.03.23 Olvasási idő:

Elvesztegetett évek: egy évnyi GDP veszett el - Heim bírálja az MNB-t

A Századvég Gazdaságkutató első elemzését készítette el a magyar gazdaság állapotáról Elvesztegetett évek címmel. Újra kell gondolni a szakértők szerint a külföldi vállalatok szerepét, és az adókedvezményeket.
2010.05.14 Olvasási idő: