menedzserindex

Életjelet mutat a magyar feldolgozóipar, de több munkahely nem lesz

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 50,8 pont lett – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. A korábbi júniusokkal összevetve az idei érték alulmúlja a hosszú távú átlagot (51,7), és az elmúlt három év átlagát is (52,2). A felmérésben vizsgált részindexek négy kivétellel növekedtek májushoz képest. A foglalkoztatottságindex értéke 50,0 pont fölött volt 2013 január-áprilisban, de az elmúlt két havi érték már szűkülésre utal.
2013.07.01 Olvasási idő:

Válságszinten a magyar menedzserindex

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke: 46,9 – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2012.05.02 Olvasási idő:

Magyarország "nagy meglepetés" - vélik a londoni elemzők

A közép-kelet-európai térség feldolgozószektorainak "valamelyest széttartó" aktivitását mutatják az országcsoport legutóbbi gyáripari beszerzési menedzserindexei (PMI), a régión belül ugyanakkor a legnagyobb pozitív meglepetést a magyar ipar aktivitási mutatójának megugrása jelentette, jóllehet ennek fő hajtóereje továbbra is az export volt - közölték londoni felzárkózó piaci elemzők csütörtökön.
2011.05.05 Olvasási idő:

Eurózóna: csökkent a beszerzési menedzserindex

Csökkent a szolgáltatások és a feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe az eurózónában - közölte a Markit intézet.
2010.08.23 Olvasási idő:

Magára talál az európai ipar

A májusi 40,7-ről 42,4 pontra emelkedett az euróövezet feldolgozóipari beszerzői menedzserindexe.
2009.06.23 Olvasási idő: