MLSZKSZ

A tét a logisztikai versenyképességünk

A szakma javaslatait figyelembe véve dolgozzák ki a logisztikai pályázatok rendszerét és kiírását – ezt kéri a kormánytól a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ).

Hét év, 27 milliárd uniós támogatás a logisztikának

A 2007-2013 közötti európai uniós tervezési időszakban 26,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a magyar logisztikai ipar; ennek köszönhetően optimális esetben - átlagos támogatási intenzitás mellett - összesen 67 milliárd forint értékben valósulhatnak meg fejlesztések - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) az MTI-vel.

Kitelepíti a logisztikát az OKF

Logisztikai feladatokat szervez ki a katasztrófavédelem országszerte. A korábban általa ellátott raktárlogisztikai és fuvarozási tevékenység egy része átkerül cégekhez.

Kellene egy budapesti vasúti körgyűrű

Pezsdítene a vasúti tranzitforgalmat és segítené a közúti áruszállítás vasútra terelését is egy budapesti vasúti körgyűrű kialakítása a logisztikai szakma szerint.

73 milliót takarított meg az MLSZKSZ

Az elmúlt négy évben a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) 73 millió forint értékű költségmegtakarítást ért el a tagvállalatai számára meghirdetett közös energiabeszerzési tendereken: 50 millió forintot a gáz- és további 23 millió forintot az árambeszerzés terén.
1
Világgazdaság Piactér