munkaviszony

Jól járt, aki várt a nyugdíjba vonulással

Megjelentek a nyugdíjak megállapításában a korábbi években elért jövedelmeket korrigáló szorzószámok. Az értékek csaknem nyolc százalékkal magasabbak az előző évieknél – írja az énpénzem.hu.

Időzített bomba a nőknek járó, 40 év jogviszony utáni nyugdíjazás?

Lényegesen kevesebb nyugdíjat kapnak a magyarországi nők, mint a férfiak, végül mégis több pénzt kapnak a rendszerből. Az egyenlőtlenség döntően a gyereknevelésre és a háztartási munkára vezethető vissza, meg persze a megélt évek számára - írja a hvg.hu.

Fegyelmi a dolgozóknak - Változást hoz az új Munka Törvénykönyve

Az új munka törvénykönyve új szabályként lehetővé teszi, hogy a felek kollektív szerződés hiányában is megállapodjanak hátrányos jogkövetkezmények alkalmazásában, amennyiben a munkavállaló megszegi munkaviszonyból származó kötelezettségeit – írja blogjában a DLA Piper szakértője.

Kauciót fizethet a munkába álló dolgozó

Munkavállalói biztosítékról, vagyis a dolgozó által fizetendő egyfajta kaucióról köthetnének megállapodást a cégek és alkalmazottaik a jövőben – áll az új munka törvénykönyv kormány által elfogadott tervezetében.

Tíz témát elfogadott az OVB

Elhárult egy komoly akadály a népszavazás elől: az Országos Választási Bizottság (OVB) tízet jóváhagyott a Lehet Más a Politika (LMP) tizenhat, a munka és az oktatás világát érintő kérdései közül.

A rokkantnyugdíj-reform akár többletkiadást is jelenthet

A részletekben látja a kockázatot a Policy Agenda legfrissebb elemzése a kormány kedden bejelentett költségcsökkentő Széll Kálmán Tervre keresztelt programjában. Szerintük a közmunkaprogram reformja csak uniós forrásból valósuhat meg, a rokkantnyugdíjasok tekintetében pedig azt nem vették figyelembe, hogy majdnem felük 35 ezer forint alatti havi juttatást kap az államtól. Ha pedig munkát és járulékfizetést ígér a rokkantnyugdíj cserébe az inkább plusz kiadás, semmint kiadáscsökkentés.

Nyugdíj 40 év munka után - Megszavazta a Ház

40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő - a kormány erről szóló törvényjavaslatát fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással.
Világgazdaság Piactér