Extra

A bank, ahonnan börtönbe jut Bródy János fia, egy igazi csődtömeg

Két év börtönre ítélték a zenész fiát, mert kirúgása után törölte addigi munkaadója fájljait.

A 38 éves Daniel Brody Miklós pornót töltött le munkahelyi számítógépére, ezért szüntették meg munkaviszonyát. A San franciscoi First Republic bank egykori mérnöke azonban begurult, és bosszút állt, ugyanis törölte volt munkaadója fájljait.

Közben a részvények is zuhantak

2020 márciusáig a szakember a pénzintézet felhőszolgáltatásokért felelős mérnöke volt, és munkaviszonyát azért szüntették meg, mert pornófilmet töltött le munkahelyi számítógépére,  és hazudott is: 

miközben Tahoe-ban síelt, azt mondta, beteg – közölte  az Egyesült Államok kaliforniai északi körzetének ügyészsége.

Az ügyészek szerint Brody megtorlásul törölte a bank kódtárait, és „csúfolódásokat” hagyott a kódban, amelyeket korábbi kollégái megtalálhatnak. 
A szövetségi kerületi bíróság egyik bírója megállapította, hogy Brody több mint 220 ezer dolláros kárt okozott a bank rendszereiben.

De ha ez nem lenne elég 

Brody a rendőrségnek is hazudott,

ugyanis azt állította, munkahelyi laptopját ellopták az autójából, miközben edzőteremben volt. A férfi végül megtört: 2023 áprilisában bűnösnek vallotta magát.

A bíró ítélete értelmében a két év börtön mellett Brodynak közel 530 ezer dollár kárpótlást kell fizetnie, 

és szabadulása után három évet felügyelet alatt kell töltenie.

Közben a bank részvényei is mélyrepülésbe kerültek, míg 2021 augusztusában 200 dollár körül kellett fizetni egy First Republic papírért, mára 55 cent körül áll a A bajba jutott bank részvényeinek többségét májusban vásárolta meg a JPMorgan Chase.

 

Brody bank First Republic csődtömeg munkaviszony
Kapcsolódó cikkek