off-shore

Lázár: Nincs veszélyben a közel 5 milliárdos miskolci villamos projekt

Lázár János szerint nem került veszélybe a miskolci Zöld Nyíl projektre elszámolt támogatások felhasználása, melynek keretében villamosokat vásároltak a Skodától, s eddig 4,914 milliárd forintot fizettek ki erre. A közbeszerzés ugyanis még a korábbi jogszabályok alapján történt. Az MSZP-s Simon Gábor azt firtatta, hogy а fővárosi villamos-tenderből а Ganz Skoda ajánlatát hét okból kizárta, mely okok között megállapították, hogy а gazdasági társaság „közvetett tulajdonosi struktúrája nem átlátható, „off-shore”, s ezek után az összes, ebben az uniós ciklusban kötött összes támogatási szerződés felülvizsgálatát kilátásba helyezték.
2014.01.27 Olvasási idő:

Óriási vagyonokat menekítenek ki offshore számlákra

Legalább 21 ezer milliárd dollárnak – az USA és Japán együttes GDP-jének – megfelelő vagyont rejtegetnek el a világ szupergazdagjai saját hazájuk adóhivatalai elől külföldi adóparadicsomokban – derül ki az adóelkerülés ellen küzdő brit kampánycsoport, a Tax Justice Network megbízásából készült felméréséből, amelynek eredményeit a vasárnapi baloldali brit lap, a The Observer jelentette meg.
2012.07.22 Olvasási idő:

Az USA egyezséget ajánlott a svájci bankoknak

Lapjelentés szerint az Egyesült Államok egyezséget ajánlott tizenegy svájci banknak az adóvitában - jelenti az ORF osztrák tévé.
2011.12.19 Olvasási idő:

Öten sem tudnak eligazodni Simor vagyonnyilatkozatán

Érdemben vizsgálja meg az Országgyűlés mentelmi bizottsága Simor András jegybankelnök vagyonnyilatkozatait - mondta el Rubovszky György, a testület kereszténydemokrata elnöke kedden az MTI-nek.
2011.12.06 Olvasási idő:

Szijjártó: Nem diktál a külföld, nincs szükség az IMF-re

Szijjártó Péter szerint nincs arra szükség, hogy a kormány készenléti hitelmegállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal (IMF); azt mondta: "nem ez a gazdaságpolitika van most, mi a pénzpiacokról finanszírozzuk magunkat és képes Magyarország arra, hogy a saját lábán álljon".
2011.11.14 Olvasási idő:

Szűk lobbi érdekeit szolgálja az adóamnesztia-törvény?

Egy körülhatárolható, szűk, a pártok holdudvarához tartozó lobbi érdekeit szolgálja az adóamnesztia-törvény, amelyből eddig alig folyt be pénz az államkasszába – állítja a Figyelő.
2010.01.22 Olvasási idő:

Nem volt ciprusi leánya az Oszkó vezette cégnek - cáfol a PM

Oszkó Péter pénzügyminiszter által korábban vezetett cégnek egyetlen egy Cipruson bejegyzett leányvállalata sincs, ezért Balsai István (Fidesz) állításai nem felelnek meg a valóságnak - így reagált a Pénzügyminisztérium szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
2009.05.28 Olvasási idő:

Új trükkök adóelkerüléshez

Továbbra is kijátszható a magyar adórendszer - mutatott rá lapunknak egy névtelenséget kérő adótanácsadó. Az off-shore cégekkel jövőre is elkerülhető marad a hazai adófizetés.
2009.05.26 Olvasási idő: