olcsó

Olcsóbban juthatnak telekhez a CSOK-osok

Fél áron, sőt helyenként negyedáron vásárolhatnak lakóházépítésre alkalmas telket a CSOK-ot igénylők, ha a kormány tovább egyszerűsíti az építési szabályokat a zártkerti és az üdülőövezeti telkekre vonatkozóan.

Érdemes vigyázni az olcsón kínált márkás termékekkel

Gyanús, ha márkás terméket olcsón akarnak eladni, mert az hamis is lehet - hívta fel a figyelmet a karácsonyi vásárlás előtt Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Olcsó és izgalmas úticél Magyarország

Magyarország olcsó úti cél egy turisztikai felmérés szerint, az utóbbi négy év adatai alapján az osztrákok 100 eurója minden évben jóval többet ért Magyarországon - erről Szántó Zoltán, a Turizmus Online főszerkesztője beszélt ma az M1 hírcsatornán.

Nem olcsóbb külföldön élni, de Magyarország csak nekünk drága

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint nőttek a bérek Magyarországon. Egy friss európai kutatásból pedig az derül ki, hogy hazánkban szinte minden olcsóbb, mint az európai átlag. Elvben tehát nagyon jó nekünk, de akkor miért nem érezzük?

Népszerűek a külföldi webshopok

A férfiak ritkábban, ám nagyobb értékben vásárolnak a neten Bár még viszonylag kis szeletet hasít ki a kiskereskedelemből az online értékesítés, meglehetősen dinamikus a fejlődés e téren Magyarországon. Egyre nő a havi rendszerességgel online vásárlók és egyben elektronikusan fizetők aránya, úgy tűnik, a készpénzmentes fizetések kapcsán csökken a fogyasztók aggodalma. A GfK legfrissebb Digital Connected Consumer felmérése alapján az online vásárlók 20 százaléka szokott külföldi oldalakról vásárolni. Jelentős különbségek figyelhetők meg a nők és férfiak online vásárlási szokásaiban is.

Milliárdokért is fillérekért is vehet ingatlant

Az ingatlanpiacon jelenleg is találunk 2 millió forint fölötti négyzetméter áron kínált lakást – természetesen fővárosi, dunai panorámával. Erre az elmúlt évek piaci tendenciái fényében már felkaphatjuk a fejünket, de még meghökkentőbb, hogy a legdrágább és legolcsóbb négyzetméter ár között százhatvanszoros a különbség. Milliárdos kínálati ár, milliós négyzetméter árak az egyik, míg egy millió forint alatti vételár, tízezer forintos négyzetméter ár a másik oldalon. Az Otthon Centrum összegyűjtötte az idei év legjeit az ingatlanpiacon.

Ál-ügynökök visszaélnek a Magyar Energia Hivatal nevével

A Magyar Energia Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályára több olyan bejelentés érkezett, amelyben fogyasztók azt jelezték, hogy kedvezményes árú villamosenergia-szolgáltatást kínáló ügynökök keresték meg őket a Magyar Energia Hivatalra hivatkozva - olvasható a szervezet közleményében.

Talán a benzin sem lesz olyan drága?

Csökkenhet a kőolaj ára a szakemberek szerint. A kereslet ugyanis szűkül, miközben az OPEC-be nem tartozó országok kitermelése fokozódik. Ha a görögök kilépnek az eurózónából, 60 dolláros hordónkénti ára is jöhet, de technikai alapon is árcsökkenésre kell számítani.
Világgazdaság Piactér