A dél-kínai kikötővárosban, a több millió lakossal büszkélkedő Kantonban (Kuangcsou) a legolcsóbb az éjszakai élet – derül ki a Ski Vertigo utazásszervező tanulmányából. Az éjszaki klubok többségében ingyenes a belépő, három korsó sör, egy 5 kilométeres út taxival és egy gyorséttermi menü 8,52 euróból (több mint 3200 forintból)  kijön.

The,Night,View,Of,Guangzhou's,Pearl,River,And,City.
Kanton: szép város megfizethető éjszaki élettel. 
Fotó: Shutterstock

Igaz, ehhez hozzá kell adni a szállás és az utazás költséget is, de a Ski Vertigo szerint a hotel sem vészes a távol-keleti városban. 

A második a listán az indiai Gurugrám, ami a főváros közelében fekszik. Itt 9,44 eurót (közel 3600 forint) kell fizetni a fent említett szolgáltatásokért.

A településen bevásárlóközpontok, szállodák és a híres Sheetla Mata templom várja a turistákat – számol be a kutatásról a Timeout.

A harmadik a Nagy Sándor alapította egyiptomi nagyváros, Alexandria 9,56 euróval. A látogatók nappal a város múzeumában fedezhetik fel a város történetét, míg éjszaka pénztárcabarát bárok, szórakozóhelyek várják a turistákat. A tíz várost tartalmazó listán 8 ázsiai és 2 afrikai település található, utóbbiaknál Alexandria mellett a nyolcadik helyen található Tunézia fővárosa, Tunisz is. 

A Ski Vertigo szerint 

ha valaki kifejezetten az éjszaki élet miatt szeretne utazni, akkor Ázsia, azon belül Kína és India tűnik a legjobb választásnak.

A világ húsz legolcsóbb éjszakai életével rendelkező város listája, zárójelben, hogy mennyibe kerül egy taxi, három sör és egy gyorséttermi menü:

1. Kanton, Kína (8,52 euró)
2. Gurugrám, India (9,44 euró)
3. Alexandria, Egyiptom (9,53 euró)
4. Kojambuttúr, India (9,85 euró)
5. Kolkata, India (9,95 euró)
6. Ho Si Minh-város, Vietnám (10,04 euró)
7. Sencsen, Kína (10,32 euró)
8. Tunisz, Tunézia (10, 42 euró)
9. Peking, Kína (10,71 euró)
10. Jakarta, Indonézia (11 euró)

Neves szakportál sorolta a világ legjobb úti céljai közé Budapestet

A világ legjobb úti céljai közé sorolta Budapestet a Condé Nast Traveler, az egyik vezető nemzetközi utazási médium év végi ajánlásában. A rangos elismerés azért is fontos, mert így a magyar főváros még nagyobb ismertségre tehet szert a külföldiek körében. A 24-es keretben Budapesten kívül csak három európai desztináció szerepel: a görögországi Kükládok, Koszovó és az Egyesült Királyság Yorkshire-régiója.