pszichiátria

Receptre lehet ingyenesen múzeumokat látogatni Brüsszelben

2022.09.18 Olvasási idő:

Kitaláció az "agyi kémiai egyensúlyhiány", mint a depresszió kiváltó oka

Komoly nemzetközi médiavisszhangot keltett a közelmúltban az az angliai tanulmány, amely úgy találta: alaptalan az az évtizedek óta hangoztatott elmélet, amely szerint az agyban található szerotonin nevű hírvivőanyag, illetve annak hiánya okozza a depressziót.
2022.08.24 Olvasási idő:

A púder illatú reklámok eltorzíthatják az anyaságról alkotott képünket

A „szuperanyuka” álarca mögött lelki és fizikai tünetek lehetnek – mondta a VG.hu-nak Nagy-Kálmánczhelyi Orsolya szakpszichológus.
2019.05.22 Olvasási idő:

Megfulladt egy lekötözött beteg egy fővárosi pszichiátrián

Bűncselekmény gyanúja nem merült fel, de a haláleset körülményeinek megállapítása még tart.
2019.04.08 Olvasási idő:

Hazánkban évente több mint félmillió embert kezelnek pszichés betegségekkel

A pszichiátriai betegségek a fejlett országokban mindenütt súlyos gazdasági terhet jelentenek: Magyarországon csak a pszichiátriai gyógyszerek támogatása évi mintegy 30 milliárd forintba kerül. A nem kezelt depresszió viszont nemzetgazdasági szinten húszszor többe kerül
2014.10.10 Olvasási idő:

Emelt biztonsági fokozatú pszichiátriai osztályok kellenek

A pszichiátriai betegek ellátásában a szakambulanciák és a közösségi centrumok számának növelését szeretnék elérni a szakma képviselői, valamint azt, hogy a társadalom ne bélyegezze meg a mentális betegségben szenvedőket - hangzott el egy pénteki budapesti sajtóbeszélgetésen.
2014.08.16 Olvasási idő:

Depresszió és szakemberhiány

A szakemberhiányt nevezte a hazai pszichiátriai ellátás legnagyobb gondjának Kurimay Tamás, a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) most leköszönt elnöke.
2012.02.01 Olvasási idő:

Eurómilliárdokba kerülnek a lelki betegségek a vállalatoknak

Minden huszadik német szenved a depresszió valamilyen formájától. A vállalatok azonban továbbra sem vesznek tudomást a betegségről, egy kutatás szerint azonban bebizonyította, többmilliárd eurós költséget jelent – elsősorban a vállalatoknak.
2011.04.13 Olvasási idő:

A pszichiátriai betegeivel újíttatta fel otthonát? Marketti Judit cáfol

Vizsgálatot indított a Zala megyei önkormányzat, miután egy bejelentés szerint a bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézete vezetője gondozottakkal újíttatta fel a lakását.
2010.06.14 Olvasási idő:

A szaktárca megoldást keres a pszichiátriai bajokra, az orvosi szakma elégedetlen

A rossz ellátás következménye is lehet a korábban kezelt pszichiátriai betegek által elkövetett megszaporodó bűncselekmények száma, aminek egyik oka az OPNI bezárása, állítja a szakma. A szaktárca szerint minden ott kezelt betegről gondoskodtak, uniós pénzt adtak a szakemberképzésre.  
2010.03.24 Olvasási idő: