reálkereset

GKI: kétséges az IMF megállapodás

Kételkedik az IMF-megállapodás megszületésében a GKI Gazdaságkutató, s az év hátralévő részére folytatódó recesszióra számít Magyarországon. Úgy véli, az idei és különösen a jövő évi hiánycél eléréséhez további kiigazítások kellenek.

GKI: az egész évben esik a hazai gazdaság

Az első negyed évben 1,5 százalékkal esett a hazai gazdaság és nem lesz jobb az arány éves szinten sem, jósolja a GKI, amely 2012-re 295 forintos átlagos euróárfolyamot vár.

Ön érzi? - 8,3 százalékkal magasabb a nettónk

A családi kedvezményeket is figyelembe véve az első féléves nettó átlagkereset 8,3 százalékkal, a reálkereset pedig 4,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Újra nyílnak a pénztárcák

Négy év zsugorodást követően, amelynek talán a végét jelentette a rossz decemberi adat, az idén erőre kaphat a kiskereskedelem. Ezt gondolják a szektor szereplői és az elemzők is.

Közel 132 ezer forint az átlagos nettó kereset

A reálkereset - a fogyasztóiár-index 5 százalékos növekedése mellett - 2,8 százalékkal emelkedett január-októberben, döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Milyen inflációs hatása lesz a mai béradatnak?

Vegyesen értékelték a szeptemberi béradatokat az MTI által megkérdezett elemzők pénteken, míg egyesek szerint az adatok nem feltétlenül kedveznek az inflációnak, addig mások szerint nem mutat béroldali inflációt a pénteken közzétett jelentés.

Havi 132 ezerre nőtt az átlagos nettó kereset

Január és szeptember közötti időszakban a bruttó átlagkeresetek 2,4, a nettó átlagkeresetek 8,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A reálkereset - a fogyasztóiár-index 5,1 százalékos növekedése mellett, döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - 2,9 százalékkal emelkedett. A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók létszáma 2010 január–szeptemberben átlagosan 2 millió 694 ezer fő volt – áll a Központi Statisztikai (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében.

Közel 134 ezerre nőtt az átlagos nettó kereset

A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél a bruttó átlagkeresetek 2010 első hat hónapjában 3,0%-kal, a nettó átlagkeresetek 9,6%-kal haladták meg az egy évvel korábbit. A reálkereset (a fogyasztóiár-index 5,7%-os növekedése mellett) döntően a személyi jövedelemadó szabályok változásának köszönhetően 3,7%-kal emelkedett - derül ki a KSH jelentéséből. Az alkalmazásban állók létszáma 2010. január–júniusban átlagosan 2 millió 671 ezer volt.
Világgazdaság Piactér