sertéságazat

Különalku az oroszokkal?

Komoly következményekkel járhat az uniós sertéspiacra, ha tartósan fennmarad a két hete tartó, kirívóan szigorú orosz behozatali tilalom. Mivel az EU és Moszkva kapcsolata ezen a téren is fagyos, és nem várható gyors megegyezés, a tagállamok különalkukat igyekeznek kötni az oroszokkal. Magyarországra ezen a héten érkeznek orosz élelmiszerbiztonsági ellenőrök

A magyar sertéshús élvezeti értéke jobb, márkázni kéne

Hangos a szakmai közvélemény attól, hogy helyre kellene állítani a növénytermesztés és az állattenyésztés megbillent egyensúlyát a mezőgazdaságon belül. Pedig a kettő aránya hű tükre a gazdálkodási körülményeinkből adódó helyzetnek

Sertéságazat: mégis lehet fordított áfa

Hiába vonta vissza az agrártárca augusztusban a fordított áfa sertéságazatban történő bevezetési javaslatára vonatkozó közlést, a kormány most újból tárgyalta a kérdést. A tárca támogatja az elképzelést.

Cáfolják a fordított áfa kiterjesztését

Nem kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban. Ezt a döntést a tárca a sertéstartókkal és a szakmai érdekképviseleti szervekkel egyeztetve, javaslataikat figyelembe véve hozta meg - közölték.

Mangalicára és magyar nagyfehérre koncentrál a kormány

Éppen szerdán kerül a kormány elé a Vidékfejlesztési Minisztériumnak sertéságazat fejlesztését célzó stratégiáról készített előterjesztése, amelynek részeként a külföldi piacok felmérését és hazai kutatási programok indítását is javasolja a tárca - közölte a vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerdán Keszthelyen.

Jó példa a mangalica mintabolt - Megmentik a sertés szektort

Intézkedési tervet készít a sértéságazat válságból való kilábalásának támogatására a Vidékfejlesztési Minisztérium, a tervet néhány héten belül szakmai, társadalmi vitára bocsátják - mondta Czerván György, a tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Esélyt kapott a hazai sertéságazat

A németországi sertéshús, illetve húskészítmények felhasználásának és forgalmazásának átmeneti korlátozása esélyt adhat a hazai sertéstartók gondjainak enyhítésére – véli az ágazati szövetség.
1
Világgazdaság Piactér