Suppan Gergely

Ellentétes hatások

Mint ahogyan szinte semmilyen gazdasági mutatóra, az inflációra sem lehet pontos előrejelzést adni a világjárvány kapcsán. VG-páholy.

Néggyel több munkanap dobhat a GDP-n

A Pénzügyminisztérium és az elemzők 0,2-0,3 százalékpontos idei növekedési többlettel kalkulálnak a naptárhatás figye­lembevételével.

A magánszektor diktálja a tempót

Idén folytatódhat a beruházások két számjegyű növekedése, hosszabb távon azonban a kapacitás- és a munkaerőhiány már fékezheti a lendületet.

Óriási mozgástér a költségvetésben

Többször is volt olyan hónap 1999 óta, amikor a központi költségvetés többletet mutatott fel, miközben éves szinten mind a központi költségvetés, mind az államháztartás egésze éveken keresztül tetemes hiányt halmozott fel. Vélemény.

Túlfűtöttség, vagy mégsem?

Az elmúlt évek kirobbanó bérnövekedése mögött döntően az akut munkaerőhiány áll, amely az egész régióban tapasztalható.

Reális reálkonvergencia

Noha a növekedési pálya továbbra is ambiciózus, a tavalyi év kiemelkedő növekedését követően kevesebb kétkedő hang hallatszott. Vélemény.

Ismét csodát várnak a magyar gazdaságtól

A Takarékbank vezető elemzője szerint négyszázalékos növekedéssel nyugodtan lehet számolni, de akár még ezt is meghaladhatja a 2019-es GDP-bővülés.

Az osztrák építőipar mindig zöldebb

Amíg Ausztriában mintegy 36 ezer vállalkozás foglalkozik építőiparral, addig hazánkban tavaly év végén majdnem 93 ezer tette ugyanezt Suppan Gergely, a Takarékbank Zrt. vezető elemzője szerint.
Világgazdaság Piactér