szabadkereskedelmi megállapodás

Eredménytelenül blöfföltek a britek

Valószínűleg nem emelkedik törvényerőre a botrányos brit belső piaci törvény, miután az Egyesült Államok is jelezte, hogy azt a Brexit-megállapodás megsértésének tekinti, és nem támogatja. Az EU pozitívan nyilatkozott a tárgyalások folytatásáról.

London részéről ez már szinte all-in

Boris Johnson továbbra is a szabadkereskedelmi megállapodás megkötésére törekszik. A parlamenttel elfogadtatott belső piaci törvényt védelmébe vette a skót főtanácsnok.

London részéről ez már szinte all-in

Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra is a szabadkereskedelmi megállapodás megkötésére törekszik. A parlamenttel elfogadtatott belső piaci törvényt védelmébe vette a skót főtanácsnok.

Brüsszel Donald Trump hangulatát lesi

Az Európai Unió egy minimegál­lapodással reméli elkerülni az amerikai büntetővámok megemelését, az Egyesült Királysággal kötendő kereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban azonban pesszimistább a hangulat Brüsszelben.

Merre tovább a Brexit után?

Az átmeneti időszakban kell tető alá hozni azt a megállapodást, amely tisztázza a tényleges kilépést követő viszonyrendszert. Vélemény.

Nem jutott dűlőre Washington és Ottawa

Eredménytelenül zárult az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény újratárgyalásának pénteki fordulója kanadai és amerikai tisztviselők között.

Európa pótolhatja Kínát

A szójaexport növelésével Washington a kieső kínai piacot igyekszik helyettesíteni.

Megállapodott az EU és Japán

A felek világos üzenetet küldtek, hogy kiállnak Donald Trump kereskedelempolitikája által szabadjára engedett protekcionizmus ellen.
Világgazdaság Piactér