tejpiac

Fejre állította a tejpiacot a koronavírus

Hektikus keresletet, feldolgozói reakciókat és árakat hozott eddig a tejpiacon a koronavírus-járvány, amelynek az élelmiszeriparra gyakorolt hatása még bizonytalan – er­ről is beszélt a Világgazdaságnak Rózsás Mónika, az Alföldi Tej Kft. ügyvezetője.

További áremelkedések jöhetnek

Az uniós tej iránti globális kereslet növekedése miatt folytatódhat a már megindult tejáremelkedés – állítja Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Jóval vonzóbb az exportár a belföldinél

Miközben itthon már két és fél éve szűk sávban mozog a nyers tej átvételi ára, az elérhető exportpiacokon jelentős emelkedés következett be, aminek hatására nőtt a kivitt mennyiség – derül ki a NAIK AKI jelentéséből.

Eljött az idő a fejlesztésre

Stabilitás jellemezheti idén is a tejpiacot, a világpiaci folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a nyers tej felvásárlási ára kismértékben emelkedhet. Fórián Zoltán, az Erste vezető agrárszakértője szerint a termelők számára most minden adott, hogy fejlesszenek.

Tejből a hazait, sajtból a külföldit vesszük

A tej terméktanács szerint míg a kiskereskedelmi láncok döntő többsége már a hazai termelésből származó tejet részesíti előnyben, ugyanakkor sajtból még mindig a külföldiből van több az áruházakban – olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.
Világgazdaság Piactér