Varga László

Elhunyt Varga László, a SZEF korábbi elnöke

Hosszan tartó, súlyos betegség után 62 éves korában elhunyt pénteken Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) korábbi elnöke - közölte a SZEF szombaton az MTI-vel.
2015.12.19 Olvasási idő: 0 perc

Egy szülő egyszerre két gyermeke után akár két gyes-t is igénybe vehet

Nem zárja ki a törvény, hogy egy szülő egyszerre két gyermeke után akár két gyes-t, azaz ténylegesen kétszer 28 ezer 500 forintot vehessen fel. Az Emmi szerint amikor a szülő egyszerre két gyermeke után is jogosulttá válik gyesre, akkor nem a nagyobb testvér után már addig is nyújtott ellátás összege duplázódik, hanem a kistestvér után egy külön, új ellátást állapítanak meg. Mivel két különböző gyermek után két külön ellátás kerül folyósításra, az említett összeghatárt nem együttesen, hanem külön-külön kell figyelembe venni.
2014.02.18 Olvasási idő: 0 perc

Munka mellé is járhat gyed, de elveszíthetik felmondási védelmüket is

A gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után, a nők részmunkaidőben, vagy teljes munkaidőben is visszamehetnek dolgozni. A szülők döntése alapján azonban bizonyos ellátások igénybevételére az apák is jogosultak lehetnek, és ezáltal jogosultságot szerezhetnek munkáltatóik számára adókedvezmény igénybevételére is. Egyesek szerint az új Munka törvénykönyve szerint a kismama kirúghatóvá válhat, hogyha az anyuka már nincsen fizetés nélküli szabadságon, de a gyermek még nem múlt el 3 éves, akkor már nem élvez abszolút felmondási védelmet a korábbiakkal ellentétben.
2014.01.03 Olvasási idő: 0 perc

Tükör a call center monitorjai mellett

Kevés olyan szakmai megmérettetés van az üzleti világban, ahol a díjazottakról nem egy bizottság dönt, hanem mérések alapján dől el a sorrend. Ilyen a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj, amit ötödik alkalommal adtak át csütörtök este a nyerteseknek.
2013.11.08 Olvasási idő: 0 perc

Az államtitkárság nem pótolhatja ki a paralimpikonok pénzügyi hiányát

Nem pótolhatja ki a sportért felelős államtitkárság a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) költségvetésében lévő hiányt, mivel a forrásokat már korábban átutalták a MOB-nak. Az MPB vezetője, Garami Zsolt nemrég azt nyilatkozta lapunknak: ígéretet kaptak az államtitkársággal, hogy egy adminisztratív hiba miatt a mintegy 54 millió forintra rúgó működési hiánnyal küzdő szervezetük novemberben pénzt kaphat a fel nem használt keretekből. Ma a parlamentben vita alakult ki, hogy melyik kormányzat alatt támogatták jobban a paralimpiai sportolókat. Jövőre nő a büdzsében a fogyatékosok sportjára szánt pénz, de ezt az MSZP például kevesli a stadionépítések költségeihez képest.
2013.10.14 Olvasási idő: 0 perc

Varga László: populista és demagóg a kormány

Ellenzik a fűnyíróelv szerinti létszámleépítést a közszférában a munkavállalói érdekképviseletek és hiányolják, hogy a kormány nem a feladatokhoz igazítja létszámot.
2010.10.30 Olvasási idő: 0 perc

Árvízkárok: akinek nincs biztosítása, támogatást kap

Majdnem húszmilliárd forintba került az árvizi védekezés - közölte a katasztrófavédelem új főigazgatója. Több mint 300 ház dőlt össze vagy vált életveszélyessé: ha a lakóknak nem volt biztosításuk, akkor állami segítséget kapnak.
2010.07.02 Olvasási idő: 0 perc

Heves vita az MSZP éjszakába nyúló ülésén - "Elfojtott puccs"

Éjszakába nyúlóan tárgyalt az MSZP országos elnöksége tegnap. A vezetésből többen azt javasolták: a július eleji kongresszuson a párt felső vezetése kérjen bizalmi szavazást maga ellen – írja a Népszabadság "Elfojtott puccs az MSZP elnökségében" c. cikkében. Igen heves vita után végül 8:5 arányban leszavazták a javaslatot.
2009.06.17 Olvasási idő: 0 perc

Az MSZP még örül is Orbán levelének?

Az MSZP elnökségi tagjai örülnek a Fidesz levelének, mivel szerintük ez az ellenzéki párt szorult helyzetét mutatja.
2009.06.11 Olvasási idő: 0 perc

Halálosan megfenyegettek több vajdasági politikust

Több vajdasági politikus kapott halálos fenyegetést tartalmazó levelet, amely szerint halottnak tekinthetik magukat a címzettek, ha a szerbiai parlament elfogadja Vajdaság új statútumát - írja az MTI alapján a Klubrádió.
2009.03.06 Olvasási idő: 0 perc