BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Újra kiadták Michael Jackson legendás albumát

A megjelenése negyvenedik évfordulóján újfent kiadták a Thrillert. Michael Jackson lemeze minden idők egyik legnépszerűbb lemeze.

Eredeti megjelenése 40. évfordulóján újra megjelent Michael Jackson Thriller című lemeze, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma.

Michael Jackson Thriller
Thriller 40: újra kiadták Michael Jackson albumát.
Fotó: Robyn Beck/AFP

A kiadványon a 2009-ben elhunyt amerikai énekes, dalszerző lemezének jól ismert slágerei (Thriller, Wanna Be Startin’ Somethin’, The Girl Is Mine, Beat It, Billie Jean) és számos különlegesség található – jelentette be a Sony Music, amely az Estate of Michael Jackson szervezettel közösen adta ki a Thriller 40 című albumot.

Az új borítóval és frissített tipográfiával napvilágot látott Thriller 40 fizikai formátumban (dupla CD-n és vinylen), valamint a digitális szolgáltatók platformjain is elérhető tíz bónuszfelvétellel, eddig kiadatlan demókkal.

A kiadvány bónuszdalai közé került a Carousel és a Can’t Get Outta the Rain, valamint a demófelvételek közül a Got the Hots, a Who Do You Know, a Behind the Mask, a The Toy, a Sunset Driver, a What A Lovely Way to Go és a She’s Trouble.

A kiadó kommünikéje részletezte azt is, hogy a megjelenéssel egy időben elérhetővé váltak a Thriller különböző mixei különböző szolgáltatók oldalain, valamint a Jacko előtt tisztelgő ismert hangmérnökök munkái. Emellett a Thriller és Beat It című dalokhoz készült eredeti videók most először 4K-s változatban tekinthetők meg.

A Thrillernek az elmúlt négy évtizedben is voltak már újrakiadásai. A 2001-ben megjelent dupla CD extra tartalmai között volt a Billie Jean házi demója, az eredetileg az E.T. című film zenéjéhez írt Someone In The Dark, a Carousel, és különböző interjúk. 2006-ban az amerikai rajongók kezükbe vehették a szuper minőségű SACD változatot, a Thriller 25 kiadványra pedig Will.I.Am, Kanye West és Akon remixei is felkerültek.

Vége a pereskedésnek: eltüntették a hamis dalokat Michael Jackson albumáról

A Sony Music és Michael Jackson vagyonkezelője egy évekig tartó vita után peren kívül tudott megegyezni az előadó rajongóival, akik szerint visszaéltek a zenész nevével.

Michael Jackson Thriller című albuma 1984-ben nyolc Grammy-díjat nyert, és örökre megváltoztatta a popzenéről és a videóklipekről alkotott korábbi elképzeléseket.

A Thriller 40-t Magyarországon a Sony Music Hungary forgalmazza.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.