Extra

Orbán Viktor is részt vett a Mol igazgatósági ülésén

A kormánydelegáció jelenlétében a Mol vezetősége a gazdasági és energiaválság hatásairól is tárgyalt.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a cég vezetésének meghívására részt vett a Mol csoport igazgatósági ülésén – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. 

HERNÁDI Zsolt; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benkő Vivien Cher

A kormányfőt és a kíséretében lévő Lantos Csaba energiaügyi minisztert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, Orbán Balázs politikai igazgatót és Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató fogadta, és körbevezette az új Mol Campus székházban

A kormány delegációjának jelenlétében lezajlott igazgatósági ülésen a Mol hosszú távú üzleti stratégiájáról, a háború okozta gazdasági és valamint a brüsszeli szankciók hatásairól, illetve Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak 

– közölte Havasi Bertalan.  

HERNÁDI Zsolt; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benkő Vivien Cher

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután kedd este Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója bejelentette, hogy december 6-án este 11 órától megszűnik a benzinárstop. Az elemzőket nem érte meglepetésként, ám az inflációs hatással számolni kell, még akkor is, ha eközben a magyar üzemanyagárak a legalacsonyabbak között vannak az EU-ban. 

A kormányfő szerint mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában.

Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk, és a rezsivédelmi alapba irányítjuk

– tette hozzá a miniszterelnök. Az nem derül ki a posztból, hogy ez jelentheti-e esetleg azt, hogy a kormány megemeli a Mol extra adóját, miután így is tetemes profitot halmozott fel az elmúlt negyedévekben.

Minden, amit az üzemanyagárstopról tudni érdemes

A bejelentést követő reggel nem hozott érdemi változást a kutaknál, legfeljebb annyit, hogy már az új árakat lehetett mindenhol látni, ám továbbra is akadt olyan kút bőven, ahol nem volt üzemanyag. 

 

Orbán Viktor MOL Campus Mol
Kapcsolódó cikkek