Kim Kardashian amerikai reality-tévésztár vásárolta meg a Sotheby’s szerdai londoni aukcióján az Attallah feszületet, a híres medált, amelyet Diana hercegnő viselt. 

Fotó: AFP
Fotó: Sotheby’s aukciósház / Sotheby’s aukciósház


Az aukción 163 800 fontért (mintegy 187 000 euróért) adták el az ametiszt keresztet, amit Kim Kardashian megbízásából vásároltak meg – közölte a Sotheby’s. A medál, amelyet a hercegnő egy 1987-es londoni jótékonysági gálán viselt első alkalommal, a becsült ár több mint duplájáért kelt el - közölte a The Guardian.

A medál négyzet alakú ametisztekkel, körkörösen csiszolt gyémántokkal van díszítve. A súlya körülbelül 5,25 karát, és az 1920-as években készítette a Garrard udvari ékszerház. A nyolcvanas években került a hercegnőhöz, majd halála után Naim Attallah, az Asprey & Garrard cég ügyvezető igazgatója szerezte meg a keresztet, amelyet Diana után már senki sem viselt.

A Diana hercegnő által viselt különleges nyaklánc a legfontosabb darabja volt a Sotheby’s január 18-án zárult Royal and Noble online aukciójának. 

Az aukciósház londoni székhelyén évente megrendezett, arisztokrata származású, „mesélő” tárgyak aukcióján az Attallah keresztért előzetes becsértéke szerint 80-120 ezer fontot, azaz 144 ezer dollárt, hozzávetőlegesen 52 millió forintot vártak. 

Ennek az aukciónak az a lényege, hogy olyan tárgyakhoz lehet hozzájutni, amelyeket korábban egy rendkívüli ember birtokolt” – nyilatkozta David Macdonald, a Sotheby’s műtárgyakkal és magángyűjteményekkel foglalkozó részlegének igazgatója, aki szerint 

az aukción ötszáz év tárgyai szerepelnek, és mindegyiknek saját története van, de egyiknek sem olyan jelentős, mint Diana keresztjének.

Tavaly a 42 éves Kim Kardashian azt a ruhát viselte, amelyet Marilyn Monroe hordott, amikor 1962-ben a Happy Birthdayt énekelte Kennedy elnöknek, a New York-i Metropolitan Múzeum gáláján. A ruhát birtokló Ripley Múzeum később tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint Kim Kardashian megrongálta volna.

 

Elárverezték Diana hercegnő melegítőfelsőjét

A Fly Atlantic légitársaság flying lady-logójával díszített ruhadarabot gyakran viselte a néhai hercegnő.