Az Activision célja, hogy idei Call of Duty önálló, teljes árú program legyen, amely egyben a rengeteg bevételt termelő Modern Warfare II folytatása is lesz. A tervek szerint a játék átveszi a tavaly októberben debütáló FPS-játék pályáit és módjait, bár a tervek még változhatnak az őszi megjelenésig.

Man,With,Headphone,Playing,Call,Of,Duty,Modern,Warfare,Ii
Az Activison Blizzard aranytojást tojó tyúkja.
Fotó: Shutterstock

A Sledgehammer csapata által fejlesztett új Modern Warfare – a név még nincs tisztázva, de meglepő módon nem Modern Warfare III lesz – idén ősszel fog megjelenni.

A népszerű sorozatot az Activision tulajdonában lévő játékstúdiók, az Infinity Ward, a Treyarch és a Sledgehammer Games fejlesztik. Az Infinity Ward felel a Modern Warfare alsorozatért, a Treyarch a Black Opsot fejleszti, míg a Sledgehammer számos egyedi játékot készített, mint például a futurisztikus Call of Duty: Advanced Warfare. Viszont tavaly a cég úgy döntött, hogy elhalasztja a Treyarch következő nagy játékát, így annak megjelenése 2023-ról 2024-re tolódik, és közel két évtized óta először fordult volna elő, hogy a franchise új játék nélkül marad – írja a Bloomberg.

Aranytojást tojó tyúkra lelt a Warner Bros., letarolta a videójáték-piacot a Hogwarts Legacy

Minden várakozást felülmúlt a Warner Bros. (WB) Harry Potter játéka. A Hogwarts Legacy két héttel ezelőtt, február 10-én jelent meg az új generációs Playstation és Xbox konzolokra, illetve számítógépekre, és ez alatt az idő alatt 12 millió példány kelt el belőle. A bevétel 850 millió dollár.

Az Activision később közölte, hogy a Modern Warfare II mellé egy fizetős DLC-t fog kiadni, hogy segítsen betölteni a hiányt. Ez végül olyan nagyszabású lett, hogy teljes játékként fog megjelenni. Mindez nem meglepő, ugyanis a COD Modern Warfare II a 2022-es év legkelendőbb videójátéka lett, 

a megjelenése után tíz nap alatt egymilliárd dollárt termelt, és 8 millió példányt értékesítettek belőle.

A kiadó azóta nem tett közzé adatokat, de elemzők szerint a cég egyik legnagyobb sikere lehet. Az Activision hosszú távú tervei azonban továbbra bizonytalanok, ugyanis tavaly januárban több tízmilliárd dollárért felvásárolta a Microsoft, de az üzletet a trösztellenes eljárások miatt még nem sikerült lezárni. A brit versenyhatóság április végén hoz végleges döntést, előzetes jelentésében azonban megállapította, hogy az ügylet létrejötte fékezné a versenyt a brit videójáték-piacon. Az EU versenyjogi hatósága is hasonló véleményen van, és az Egyesült Államokban is vizsgálják az  akvizíciót, bár az Nvidia és a Nintendo támogatja a felvásárlást.

Befékezett a videójáték-ipar, a kiadók sorra jelentik be a költségcsökkentéseket

Az elmúlt két évhez képest tavaly kevesebb videójátékot vásároltak, ezért a kiadók költségcsökkentésekbe kezdtek, vagyis leépítenek. A szakértők szerint az innovációk és az újszerű megoldások a kisebb cégektől származhatnak a jövőben.