A Generali januári kutatása szerint a magyarok jó részének van magán-egészségbiztosítási csomagja, köztük többségben vannak a felsőfokú végzettségű fővárosiak, sokuk számára pedig a munkáltatójuk (23 százalék) köti a szolgáltatást.

A válaszadók szerint minden életkorban érdemes biztosítással védekezni a betegségek és balesetek következményei ellen (40 százalék), főként a 30 év felettiek tartják ezt fontosnak.

 A felmérésből az is kiderül, hogy egyre többen ismerik fel a megelőzés jelentőségét, a megkérdezettek 22 százaléka kifejezetten a rendszeres szűrővizsgálatok miatt véli hasznosnak a magán-egészségbiztosítást.

Unrecognizable doctor consulting patient. Giving piece of paper with instructions and recommendations Unrecognizable female doctor consulting patient. Giving instructions and recommendations. Medical symptom diagnostic. Questioning about treatment. Clinical reception
Fotó: Natalia Gdovskaia

„A magyarok elég egyértelműen vélekednek arról, mit képesek nyújtani a privát praxisok az állami rendszerrel szemben: főként a szakszerűbb ellátás (20 százalék) és a gyorsabb betegút (19 százalék) miatt választanak magánegészségügyi biztosítási csomagot, és hajlandók arra áldozni, hogy a felmerülő magánorvosi kiadásokat ily módon fedezzék. A helyzet az, hogy bármikor, bárkivel történhet olyan váratlan esemény vagy megbetegedés, amelyre nem számított, aztán pedig jönnek a kérdések: mi lesz velem, hogyan tudom mielőbb intézni a rám váró vizsgálatokat és ki fogja ezeket fedezni” – mondja Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási és ügyfélkapcsolati területért felelős igazgatósági tagja.

A Magyar Rákellenes Liga a napokban hívta fel a figyelmet, hogy bár a tendencia az utóbbi években javul, hazánk még mindig élen jár a 100 ezer lakosra jutó daganatos megbetegedések tekintetében, 

a statisztikák szerint a tüdő- és emlőrák, valamint a vastagbéldaganatok a legjellemzőbbek Magyarországon.

Ezzel egybehangzó eredményre jutott a Generali kutatása is, hiszen a válaszadók a rákos elváltozásoktól tartanak a leginkább (34 százaléka), ezt a szív- és érrendszeri betegségek (21), valamint lemaradva a diabétesz (7) követi. A felmérés résztvevőinek véleménye szerint az azonnali, szakszerű onkológiai vizsgálattal (80 százalék), a rosszindulatú daganat kezelésének mihamarabbi megkezdésével (82) és a stresszfaktort minimalizáló betegúttal (75) küzdhetnek a páciensek a legjobb esélyekkel a kórral szemben. Mivel pedig úgy gondolják, hogy ezek a körülmények főként a magánellátásban teremthetők meg, ezen a területen inkább a magán-egészségbiztosítók szolgáltatásait részesítik előnyben.

Ha tehát betegek vagyunk, a gyógyuláshoz vezető legrövidebb út megtalálása az elsődleges, miközben szeretnénk jó kezekben lenni és nyugodtak lenni afelől, hogy a szeretteink anyagi biztonságáról is gondoskodunk. A magán-egészségbiztosítások épp ezt képesek nyújtani. A Generali CliniCare egészségbiztosítás segítségével rosszindulatú daganatgyanú esetén magas színvonalú, gyors és komplex kivizsgálásban részesülhet a páciens, a műtéti biztosítási csomag keretében pedig a szükséges beavatkozást megszervezi és finanszírozza a biztosító

 – tette hozzá Schaub Erika.