Chicagói otthonában, 79 éves korában elhunyt Jerry Springer, az amerikai televíziózás egyik legnagyobb legendája, aki forradalmasította a beszélgetős tévéműsorok, azaz a talkshow-k világát. 

Las,Vegas,,Usa,-,Sep,19,,2017:,Jerry,Springer,,Madame
Fotó: Shutterstock

Springer nem a tévében kezdte karrierjét, illetve nem ott vált ismertté, hiszen a talkshow-ja csak 1991-ben indult. Angliában született, de szüleivel már négyéves korában Amerikába költözött. Fiatalon nagy hatással volt rá John F. Kennedy, majd az elnök kampánytanácsadójává is vált. Kennedy meggyilkolása után egy ügyvédi irodánál dolgozott, majd politikatudományból szerzett diplomát, majd 26 évesen megpróbált bejutni a kongresszusba, de nem járt sikerrel. Később bekerült Cincinnati önkormányzatába, majd polgármesterré is választották, igaz, csak rövid ideig, mindössze egyetlen évig – írja a CNN.  

Ezután Ohio kormányzója szeretett volna lenni, de elbukott a demokraták előválasztásán, így kötött ki a cincinnati televíziónál. Itt kezdte el hírhedt show-műsorát, amely később országos adóra is kikerült. A The Jerry Springer Show-ban folyamatosak voltak a botrányok, bekiabálások, verekedések, a nézők pedig rendkívül jól szórakoztak a szókimondó műsoron. Az 1991 és 2018 között futó műsor óriási nézettségnek örvendett, milliók követték a bulvártémákat. Springer később bevallotta, hogy direkt mentek le ilyen mélységekbe, mert az emberek ezt nézték inkább, mint a hírességekkel készült beszélgetős műsorokat. Az Origo összegyűjtötte a legbotrányosabb jeleneteket a műsorból. 

Springer az elmúlt években visszavonultan élt, emiatt ért sokakat váratlanul a halálhíre. A család szóvivője közlése szerint a tévés hasnyálmirigyrákkal küzdött utolsó hónapjaiban.