A Fox Newstól azonnali hatállyal elküldött Tucker Carlson arra készül, hogy egy új platformon folytassa a munkát – írta vasárnap az Axios több, Carlsonhoz közel álló névtelen forrásra hivatkozva. A lap azt is írja, hogy 

az elbocsátott műsorvezető Bryan Freedman befolyásos hollywoodi ügyvéddel próbálja a csatornát perelni.

Egy névtelenséget kérő informátor úgy fogalmazott, hogy Carlson tudja, hogy „hol van a sok hulla eltemetve, és készen áll megrajzolni a térképet”.

Conservative Festival In Hungary Features U.S. TV Host Tucker Carlson
ESZTERGOM, HUNGARY - AUGUST 07: Tucker Carlson speaks during the Mathias Corvinus Collegium (MCC) Feszt on August 7, 2021 in Esztergom, Hungary. The multiday political event was organized by the Mathias Corvinus Collegium (MCC), a privately managed foundation that recently received more than $1.7 billion in government money and assets. The leader of its main board, Balazs Orban, who is also a state secretary in the prime minister's office, said MCC's priority is promoting "patriotism" among the next generation of Hungary's leaders. (Photo by Janos Kummer/Getty Images)
Fotó: Janos Kummer / Getty Images

Carlsonnak ahhoz, hogy egy másik médiumhoz tudjon csatlakozni először az kell, hogy a Fox felmondja azt a záradékot, amely megtiltja a tévésnek a konkurenciához való átigazolást. A szerződésében foglalt kitétel 2025 januárjában – az elnökválasztás után – jár le.

Az Axios úgy tudja, hogy a jobboldali Rumble és a Newsmax is már megkereste a műsorvezetőt, mindkét médium pedig több pénzt is ajánlott fel, mint amennyit Tucker Carlson a Fox Newsnál tudott megkeresni. A lap azt is megtudta, hogy 

Carlson és is tárgyaltak már a közös munkáról, de konkrétumok nem kerültek szóba.

A tévés bizalmasai azt mondták, hogy Carlson azt is fontolgatja, hogy épít egy közvetlenül a rajongóinak szóló fizetős platformot. 

A Világgazdaság korábban megírta, hogy a sztárműsorvezető elbocsátása néhány nappal azután történt, hogy a Fox News anyavállalata 787,5 millió dollárban megegyezett a Dominion Voting Systems rágalmazási perében. A tévé a 2020-as elnökválasztást követően több műsorában – többek között Tucker Carlson műsora  is – megkérdőjelezte a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben. 

Carlson az egyik legnépszerűbb műsorvezető volt a republikánusokhoz közel álló Fox Newson, átlagosan több mint hárommillió nézőt ültetett esténként a képernyők elé, azonban a műsorai eltántorították a hirdetőket a csatornától

Közben idén is elstartolt a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC) Budapesten. A CPAC Hungary főszónoka ismét Orbán Viktor miniszterelnök volt, a rendezvényre pedig maga Tucker Carlson is üzentet küldött a részt vevőknek.

 

Bárcsak én is Budapesten lehetnék. Ha valaha elbocsátanak, lenne egy kis időm és elutazhatnék – ott lennék

 

– hangzott el a videóüzenetében. Az üzenetet valószínűleg az elbocsátása előtt készítette el.