A Walt Disney bejelentette, hogy elhalasztja James Cameron Avatar című kasszasiker-sorozata következő három részének bemutatását: az eredetileg 2024 decemberében mozikba kerülő Avatar 3. bemutatóját most 2025. decemberre tűzték ki. Az Avatar 4. 2029. decemberben, az Avatar 5. pedig 2031. decemberben érkezik.

Bangkok,,Thailand,-,May,21,2018-,Kaiyodo,,The,Japanese,Figure/model,Manufacturer, Bangkok, Thailand - May 21,2018- Kaiyodo, the Japanese figure/model manufacturer, launch action figure series Comic Revol, base on famous Marvel’s character Deadpool
Csúsznak a Marvel-filmek, de a Deadpool 3. előbb jön.
Fotó: Shutterstock

Jon Landau, az Avatar producere a Twitteren azt írta, hogy a filmkészítőknek több időre van szükségük a sci-fi befejezéséhez. A Marvel-filmek szintén később lesznek láthatók: a Mahershala Ali főszereplésével készülő Penge (Blade) öt hónapot csúszott, 2025 februárra, míg a 2024 júliusára tervezett Thunderbolts 2024 decemberében érkezik. A Bosszúállók: A Kang dinasztia (Avengers: The Kang Dynasty) egy teljes évet késve, 2026 májusában kerül a mozikba – írja a Variety.

A Titkos háború (Avengers: Secret Wars) szintén egy évet csúszik, és 2027 májusban lesz látható. Az viszont jó hír a rajongóknak, hogy a Ryan Reynolds főszereplésével készülő Deadpool folytatása a vártnál hamarabb, 2024 májusában kerül a mozikba. Az új Star Wars-filmek is csúsznak: 2026. májusban és 2027. decemberben érkeznek. A vállalat a hollywoodi írók sztrájkjával és a gyártási nehézségekkel magyarázta a lépést.

Ez fájni fog a Disney-nek: irtózatosat hasalt a kínai mozikban A kis hableány

A május 26-i bemutató óta mindössze 3,6 millió dollárt tudott összekalapozni A kis hableány című film a kínai mozikban. Az ázsiai ország az egyik legnagyobb piaca a hollywoodi filmeknek, sokszor az dönti el, hogy egy új bemutató sikeres lesz-e anyagilag, hogy mennyien ülnek be rá Kínában. Éppen ezért a hír egy arculcsapással ér fel a Disney-nek. A klasszikus mese élő szereplős változata már azóta közutálatnak örvend, hogy kiderült: a főszerepet egy színes bőrű énekesnő, Halle Bailey alakítja.