Bombaként robbant a hír, amikor kiderült, hogy a világ leghíresebb emberei közé tartozó egy ketrecharc keretében mérkőzne meg Mark Zuckerberggel. Most Musk mamája kampányt indított, a meccs ellen.

Fotó: AFP

„Ne támogassátok a meccset!” – tweetelte Lex Fridman, egy ismert amerikai médiaszemélyiség és mesterségesintelligencia-kutató oldalán – két dühös emojival is megtámogatva kérését. Fridman korábban úgy vélekedett, hogy „mindent megérne” egy ilyen bunyó. Mire Musk viccesen azt válaszolta, hogy a ketrecharc MMA-szabályai szerint szeretné lejátszani a meccset.

„Töröltem a verekedést. Nekik még nem mondtam el, de folyamatosan hangoztatom ezt azért – a biztonság kedvéért” – írta.

Musk a Las Vegas-i Octagon UFC-szentélyben szeretné megrendezni a meccset. 

Legyen csak szópárbaj. Karosszékben – távol egymástól.  A legviccesebb nyer

– javasolta Musk-mama.

Bár a mérkőzés megrendezése, úgy látszik, bizonytalan, a fogadóirodák máris lázban égnek. Zuckerberg 39 éves, Musk 51. Az egyik legnagyobb fogadóiroda, a DraftKings által kínált oddsok szerint Zuckerberg a favorit – 160-nal, ami annyit jelent, hogy nem érdemes a Meta vezérigazgatójára fogadni: 160 dollár befizetése esetén csupán 100 dollár lenne a nyeremény. Musk plusz 140-nel megy, vagyis aki 100 dollárt tesz a győzelmére, 140 dollárral távozhat a kasszától.

Zuckerberg 12 évvel fiatalabb, nemrég részt vett egy sportversenyen, csinált 100 húzódzkodást, 200 fekvőtámaszt és 300 félguggolást, majd lefutott egy mérföldet egy 9 kilós súlymellénnyel

– mondta Johnny Avello, a DraftKing egyik igazgatója.

Mások szerint viszont hiába szívósabb és kitartóbb Zuckerberg, Musk nehezebb és nagyobb az ütőereje. Így akár egyetlen jól irányzott csapással eldöntheti a találkozót – már ha tényleg megrendezik.