Nem mindennapi akcióba kezd a KFC. A „Karácsony júliusban” nevű kezdeményezés keretében több népszerű termék kedvezményes áron kapható majd, leginkább a Zinger hamburger – számolt be a Daily Mail. Az akció Ausztráliában lesz, így Magyarországon sajnos nem élvezhetik a vásárlók.

Sydney,,New,South,Wales,,Australia.,March,2019.,A,View,Of
Sydney, New South Wales, Australia. March 2019. A view of the Kentucky Fried Chicken (KFC) outlet at the Stockland Shopping Mall in the Sydney suburb of Merrylands.
Különleges akcióba kezd a KFC Ausztráliában.
Fotó: Shutterstock

A tizenegy napos időszak július elsején, szombaton veszi kezdetét, és több, a helyi fogyasztók körében kedvelt ételre kínál akciókat.

Az ajánlatokat nem a boltokban kell megrendelni, azok csak a kijelölt napokon, a KFC mobilalkalmazásán keresztül lesznek elérhetők, ráadásul csak 15 óra és 17 óra között. A megrendelt ételeket azonban aznap, az étterem zárása előtt bármikor átvehetik a vásárlók.

Bár az akciót az 1 dolláros (mintegy 345 forintos) Zinger hamburgerekkel hirdetik, a gyorsétterem rajongói 1 dollárért Twisterre, 10 dollárért 30 nuggetsre és 12 dollárért Double Zinger Feastre (két Zinger burger, 10 nuggets és két szósz) is számíthatnak a hét során.

A napi ajánlatok nem egyszerre, hanem az adott napokon kerülnek kihirdetésre, így szemfülesnek kell lenni.

A júliusi karácsony a hagyományokkal való szembeszegülésről és a karácsony sajátos megünnepléséről szól

– nyilatkozta az akció kapcsán Sally Spriggs, a KFC Australia marketingigazgatója.

Összehasonlítva a hazai árakkal, itthon egy Zinger burger 2000 forintért, egy Twister pedig 1800 forintért vásárolható meg, 30 nuggets vagy veggets 6580 forintért kapható.

Ausztrália nincs a szomszédban, hogy csak úgy átruccanjunk egy-egy akciós ajánlatért. A Qatar Airways Budapest–Sydney járatainak áraival számolva, a helyi Ibis szálloda ajánlatával kalkulálva és a repülőtéri transzfereket is belevéve nagyjából 1 millió 230 ezer forintba kerülne egy egyhetes kiruccanás. Viszont annak, aki egy hét alatt legalább 750 KFC-s hamburgert elfogyaszt, megéri elindulni a déli féltekére.

KFC és Pizza Hut: megették a profitot az akciók

Jóval kisebb negyedéves profitot mutatott fel a Pizza Hut és a KFC anyavállalata, mint amit az elemzők vártak. A Yum! Brands agresszív promóciókkal és fejlesztésekkel növelte az eladásait, a nyeresége viszont negyedével csökkent.