Szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjúja előtt Orbán Viktor miniszterelnök a sajtófőnökének dicsekedett el új hátitáskájával. „Promóció. Mit szólsz hozzá?” – kérdezte a kormányfő Havasi Bertalant, aki meg is jegyezte, hogy a táska a budapesti atlétikai világbajnokság logóját viseli. 

A Facebookra feltöltött videóban a miniszterelnök megjegyzi, hogy 

a világesemény főszervezője azt mondta neki, hogy ezentúl ezzel kell járnia. 

A kormányfőnek több emlékezetes hátitáskája is volt már az elmúlt években: 

2006-ban kapott egy a németországi labdarúgó-világbajnokság logójával díszített hátitáskát, amit hosszú évekig hordott, mígnem 2014-ben a Nemzeti Múzeumba került a többi, a miniszterelnököktől kapott használati tárgy közé. 

Ebben az évben már a brazíliai labdarúgó vb emblémájával díszített táskát viselte, majd tavaly a katari labdarúgó-világbajnokság logója volt látható a sporttáskáján. 

De lefotózták 2015-ben már a Szakma Sztár Fesztivál feliratú hátizsákkal is, illetve 2019-ben, amikor Magyarországon rendezték meg a Maccabi Játékokat szintén lefotózták a sportesemény promóciós hátizsákjával.  

A kormányfő aktuális táskája a hétvégén elstartoló atlétikai vb logóját viseli. A világbajnokság szombat délelőtt veszi kezdetét el és kilenc napon keresztül zajlik majd.

A világ harmadik legnagyobb sporteseményén több mint 200 nemzet több mint 2100 sportolója méri össze erejét a Nemzeti Atlétikai Központban és a belvárosban zajló utcai versenyeken. Bár a sporteseményre már több mint 300 ezer jegy gazdára talált, még vannak belépők, ezeket próbálják most értékesíteni a megnyitó előtti utolsó napon.