Megnéztünk néhány világszerte ismert sztárt, hogy milyen autót vezetnek. Találtunk olcsó és drága, kicsi és nagy, környezetromboló és környezetkímélő járműveket a hírességek garázsában.

American actor Tom Cruise attends a press conference for the film 'Mission Impossible – Dead Reckoning Part One' in Seoul on June 29, 2023. (Photo by JUNG YEON-JE / AFP)
Tom Cruise a luxusautók szerelmese.
Fotó: AFP

Tom Cruise

Tom Cruise, a Mission Impossible sztárja nagyon szereti az autókat. A sorozat harmadik részének 2006-os premierjén Cruise egészen a vörös szőnyegig gurult egy Bugatti Veyronnal, ami mintegy 1,3 millió dollárjába kerülhetett. Cruise állítólag rajong a filmjeiből ismert autókért, köztük a Porsche 911-ért, a Jack Reacher-féle Chevy-Chevelle SS-ért, a Mission Imposible-ben szereplő Ford Mustang Saleen S281-ért, valamint egy Buick Roadmasterért, az utóbbit az Esőember című filmben vezette.

Keanu Reeves 

Keanu Reeves a Mátrix-filmekből és a John Wick sorozatból lehet ismerős. A színésznek csak egy autója van: egy fekete, 2015-ös Porsche Carrera 911 4S, ami 190 ezer dollárt ér. Reeves egyszer elismerte, hogy az autóhoz „kötelék” fűzi. Elmondta, hogy – különösen a kézi sebességváltónak és a napfénytetőnek köszönhetően – a modell egyedi vezetési élményt ad. Az autót gyorsnak és hatékonynak jellemezte, ami nem csoda, tekintve, hogy a jármű csúcssebessége meghaladja a 300 kilométer per órát.

Greta Thunberg 

Greta Thunberg svéd klímaaktivista már számos országban és rendezvényen is felhívta a figyelmet a környezetterhelésnek az éghajlatváltozásra gyakorolt negatív hatásaira. Thunberg 2018-ban, 15 évesen vált ismertté, amikor iskolaidőben egyedül tüntetett stockholmi svéd parlament előtt. Egy évvel később már egymillióan tüntettek vele. 

Azóta felszólalt az Egyesült Nemzetek Klímaügyi Csúcstalálkozóján, idén pedig részt vett a Világgazdasági Fórumon. Nem meglepő, hogy az aktivista autója is a zöldszemléletét tükrözi – bár piros színű. A zéró károsanyag-kibocsátású elektromos Nissan Leaf autóját 2020-ban gyártották, és megközelítőleg 35 800 dollárt ér.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez nem csak színésznői és énekesi karrierjéről, hanem Ben Affleck színésszel való kapcsolatáról is. A pár tavaly egy autós Las Vegas-i kápolnában fogadott egymásnak örök (?) hűséget, majd 61 millió dollárért vásárolt egy luxusvillát. Lopez több mint huszonöt éve nem vezetett autót, amikor korábbi baseballszupersztár vőlegénye, Alex Rodriguez, az ötvenedik születésnapjára vett neki egy élénkpiros 911 Carrera GTS Porschét. 

porsche 911
Ilyen egy Porsche 911 kékben.
Fotó: Shutterstock

A sztár persze nagyon örült a 2018-as gyártású, 146 ezer dollárt érő ajándéknak. Ez a modell egyébként közkedvelt a hírességek között, ilyet vezet Miley Cyrus, Tom Cruise, Ellen DeGeneres és Gwen Stefani is. 

Lewis Hamilton

A Ferrari köztudottan megválogatja, hogy kinek engedi meg vezetni az autóit. Lewis Hamilton pedig egyike a szerencséseknek, vagyis vagyonosnak, ugyanis a Forma–1-es Mercedes-AMG pilótája 45 millió dollár birtokosa. A Los Angelesben élő Hamilton LaFerrari kupéját 2016-ban gyártották, és 5 millió dollárt ér. A pilóta később a LaFerrari újabb modelljére, az Apertára váltott.

Matt Damon

Matt Damon inkább az elektromos autókban, pontosabban a Teslában hisz. A színész 2015-ben vásárolt egy Tesla Roadstert, amelynek a becsült értéke most 81 ezer dollár. Az autót nemrég feltuningoltatta. Úgy tudni, hogy a még vezetni tanuló mostohalányát is a kormánykerék mögé engedte. Damont egyébként korábban látták egy Toyota Sequoia kisteherautó volánjánál is.

Bill Gates

Bill Gates is egy környezetbarát Tesla mellett tette le a voksát, mégpedig az X csúcsmodellre. A környezetbarát autót 2016-ban gyártották, és 80 ezer dollárba kerülhetett. Gates a márkáról tavaly úgy vélekedett, hogy az túl drága a piacnak. A milliárdos szerint a Teslának leáldozott, vagy legalábbis nagy versenyben kell helyt állnia, mivel a riválisok folyamatosan zárkóznak fel hozzá. 

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a világ egyik legeredményesebb és legjobban kereső futballistája, éves jövedelme tavaly meghaladta a 136 millió dollárt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a focista rajong az autókért, nem csodálkozhatunk, hogy igazi luxusautó-gyűjteménnyel rendelkezik. 

Ronaldo 2008-ban még egy Bentley Continental GT Speedet vezetett, amellyel akár 335 kilométer per órás sebességgel is száguldhatott. Az autót már eladta. A kollekciót 2019-ben egy 903 ezer dollárt érő McLaren Sennával bővítette, ami úgy tűnik, az egyik kedvencévé vált. Ronaldo a modell megjelenését türelmetlenül várta, s amint eljött a pillanat, azonnal vásárolt is egyet. 

A gyorsaság itt pedig nagyon is számított, mivel az Ayrton Senna elhunyt Forma–1-es világbajnok tiszteletére alkotott modellből mindössze 500 darabot készítettek.

 ***EXCLUSIVE*** This 200mph Bentley bought new by Cristiano Ronaldo has been put up for sale on Auto Trader. See SWNS story SWRONALDO; The superstar footballer was regularly photographed driving the 2008 Bentley Continental GT Speed to and from Manchester United’s training ground. He also picked up a number of parking tickets in the high-powered car,  which would have cost him approaching £200,000. But unlike the Ferrari 599 GTB which he famously crashed near the Manchester Airport, the Bentley hasn’t got a scratch on it, having been meticulously looked after.  ***EXCLUSIVE***
Cristiano Ronaldo Bentley-je mintegy 200 ezer dollárba került.
Fotó: Northfoto

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson, akit Sziklának is neveznek, nem lacafacázik, már nem is autóval, hanem kisteherautóval jár. A 2019-es Hennessey VelociRaptor V8 modell közel 350 ezer dollárjába került. A motorháztetője alatt egy Coyote v8-as 750 lóerős motor muzsikál. A volt pankrátor ezenkívül több egzotikus autó büszke tulajdonosa. 

Jay-Z

Jay-Z a világ legvagyonosabb hip-hop elődója. Nem meglepő, hogy az énekes a világ egyik legritkább luxusjárművének tulajdonosa. A 2008-as Maybach Exelero autója bő 8 millió dollárt ér. Az Investing.com értesülése szerint Jay-Z a járművet használtan vette a Birdman néven ismert rappertől. A sztár a 700 lóerős motorral csaknem 350 kilométer per órával repeszthet – elvileg.