Extra

Azahriah több százmillió forintot kaszálhat a Puskás Aréna-koncertekkel

Egyetlen nap alatt elfogyott minden jegy Azahriah Puskás Arénába meghirdetett koncertjére. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők egy második koncertet is bejelentettek. A két fellépéssel a 21 éves magyar előadó akár háromszázmillió forintot is kaszálhat.

Magyarország egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah gond nélkül megtöltötte a Puskás Arénát. A fiatal előadó akár 300 millió forintot is kereshet a stadionkoncerttel.

20220903 NyíregyházaAzahriah koncert a Vidor fesztiválon
Fotó: Dodó Ferenc / Kelet-Magyarország

A szervezők nem sajnálják a pénz Azahriah-tól, hiszen vele a siker garantált 

írta a Blikk. A magyar művész ráadásul már Európán kívül is kezd nevet szerezni magának.

A 21 éves Baukó Attila három éve jelent meg a magyar zenei életben, de már most akkora sztár, hogy a Puskás Aréna-koncertjére egyetlen nap alatt minden jegyet elkapkodtak a rajongók. A hatalmas érdeklődés miatt a szervezők már egy második koncertet is meghirdettek.

A Blikk kiszámolta, hogy a két koncert, ha telt házas lesz, 300 millió forintot hozhat a fiatal zenésznek. Mint írták, az Aréna kapacitása egy koncert esetén 50 ezer férőhely. A koncertre a jegyek 10 ezertől 70 ezer forintig terjedő áron voltak elérhetők. Ez átlagban 40 ezer forintos jegyár, de abból kiindulva, hogy az olcsóbb belépőkből többet értékesítenek, a Blikk átlag 20 ezer forintos jegyekkel számolt. Ez így kétmilliárd forintos jegyárbevétel lehet. 

A lap megkérdezett egy koncertszervezéssel foglalkozó menedzsert az ilyen események költségeiről. A szakértő elmondta, hogy ebből a becsült kétmilliárd forintból legalább 800 milliót visznek el az adók, a jutalékok és a szerzői jogdíjak. A maradék 1,2 milliárdból kell kifizetni a bérleti díjakat, a stábot, a felszerelést, a menedzsmentet és a reklámot.

Mindent összevetve nagyjából 300 millió forint ütheti Azahriah markát a fellépések után.

 

 

Azahriah sztár Puskás Aréna mozaik koncert
Kapcsolódó cikkek