Ed Sheeran 2019-ben koncertet adott a Sziget Fesztivál nyitónapján, 2021-ben pedig színpadra lépett az MTV EMA Hungary díjátadó gáláján a Budapest Sportarénában. Most a brit sztár visszatér: 

2024. július 20-án koncertet ad Budapesten a Puskás Arénában.

British singer-songwriter Ed  Sheeran performs on stage during the inaugural Earthshot Prize awards ceremony at Alexandra Palace in London on October 17, 2021. The Earthshot Prize honours five inaugural winners with an award of  Ł1 million ($1.4 million, 1.2 million euros) each to pursue solutions to the world's greatest environmental problems at a glitering gala ceremony. Prince William, Duke of Cambridge, launched the prestigious Earthshot Prize in October 2020 and hopes that the event will help propel the fight against climate change leading up to the COP26 summit in Scotland, calling those on the shortlist "innovators, leaders and visionaries". (Photo by Yui Mok / POOL / AFP)
Fotó: AFP

Ed Sheeran közelgő ázsiai koncertjei lesznek az első fellépései a kontinensen 2019 óta, az európai koncertek pedig a kontinensen tett tavalyi látogatását követik. A hír a rekordokat döntögető amerikai turnéja után érkezett, ahol a zenész több látogatói rekordot is felállított, többek között a Los Angeles-i SoFi Stadionban és a New Jersey-i MetLife Stadionban – ez utóbbin a valaha volt legnagyobb egynapos koncert látogatottságot érte el az Egyesült Államokban.

Csak ebben az évben Sheeran két albumot adott ki, a – (Subtract) és az Autumn Variations címűt, amelyek közül mindkettő az első helyig repítette az egész világon. A májusban és szeptemberben megjelent, a kritikusok által is nagyra értékelt lemezeken Sheeran a The National gitárosával, Aaron Dessnerrel dolgozott együtt. 

A budapesti koncert jegyértékesítése október 26-án kezdődik. A koncert 2024.07.20-án lesz

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Azahriah első nagyszabású koncertje a Puskás Arénában lesz 2024. május 25-én, azonban a jegyek már az első napon elfogytak. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők bejelentettek egy második fellépést is: óriási sor alakult ki az Akácfa utcában, illetve az online jegyértékesítő rendszer összeomlott a leterheltség miatt. A 21 éves énekes második arénás koncertjére is elfogyott az összes jegy. Később a Facebook-oldalán jelentette be a harmadik koncertet. 

A magyar énekes teljesítményéhez hasonlót eddig csak a Coldplay volt képes produkálni, bár Ed Sheeran is óriási tömeget képes megmozgatni: a szigetes fellépésére közel 60 ezer ember volt kíváncsi.

Egy szál gitárral több száz millió dollárt zenélt össze Ed Sheeran

A brit énekes-szerző koncertjein eddig már milliók vettek részt. Magyarországi első koncertjén csaknem százezren buliztak a Sziget Fesztiválon.