Extra

Élő szereplős feldolgozást kap az elmúlt évek egyik legsikeresebb videójátéka, a Cyberpunk 2077

A lengyel videójáték-fejlesztő csapat, a CD Projekt Red bejelentette, hogy élő szereplős feldolgozást készít a Cyberpunk 2077 című sikerjátékukhoz. A lengyel cég kreatívjai az Anonymous Content filmes céggel közösen készítik majd az adaptációt, amely valószínűleg sorozat lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülő adaptációban szerepelni fog-e Keanu Reeves vagy Irdis Elba.

Élő szereplős feldolgozás érkezik a Cyberpunk 2077-hez. A játékot fejlesztő CD Projekt Red egy befektetői közgyűlésen közölte, hogy az Anonymous Content filmes csapattal közösen fognak dolgozni az adaptáción. Az Anonymous Content nevéhez olyan sorozatok és filmek kötődnek, mint a True Detective, a Mr. Robot, A visszatérő és a Spotlight.

Microsoft Xbox presser at E3 video game conference
Keanu Reeves első megjelenése a Cyberpunk 2077 egyik bemutató show-ján a Los Angeles-i E3-on. Az eseményen egy lelkes rajongó bekiabálta Reeves-nek, hogy „Lélegzetelállító vagy!”, mire a színész azzal válaszolt, hogy a közönség minden egyes tagja lélegzetelállító.
Fotó: AFP

Azt még nem tudni, hogy mozifilm vagy sorozat készül-e a dark sci-fiből, de az Anonymous Content televíziós részlegének vezetője is csatlakozik a CD Projekt Red kreatívjaihoz, így valószínűleg szériára kell számítani – írta meg az IGN Hungary. A projekt egyelőre előkészítési fázisban van, most keresnek a munkához forgatókönyvírókat. A lengyel cég döntése egy élő szereplős feldolgozásról teljesen logikus, hiszen 2022-ben hatalmas siker lett a Netflixre készült animációs Cyberpunk sorozat, a Cyberpunk: Edgerunners. Ennek a tízrészes szériának már készül a második évada.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülő adaptációban szerepelni fog-e Keanu Reeves vagy Idris Elba.

A közgyűlésen egyébként számos jó hírrel szolgálhattak a lengyel stúdió vezetői a befektetőknek. Kiderült, hogy a Cyberpunk 2077 lett a CD Projekt Red legsikeresebb videójátéka, hiszen 

mindössze két év és tíz hónap alatt eladtak belőle több mint 25 millió példányt. 

Ezzel a világ egyik legjobb videójátékának is tartott Witcher 3-at körözte le a Cyberpunk, amelynek négy és fél év kellett a 25 millió értékesítéshez. Emellett a CD Projekt Red 2023. szeptember 26-án kiadta az alapjáték kiegészítőjét, a Cyberpunk 2077: Phantom Libertyt, amelyből egyetlen hét alatt 3 millió kópia fogyott.

 

Aranytojást tojó tyúk a Cyberpunk 2077 a CD Projekt Red számára

A lengyel videójáték-fejlesztő cég 2022-re vonatkozó pénzügyi adatai szerint

csak ebben az évben több mint 116 millió dollár bevételt termelt a Cyberpunk 2077. Ebben az évben ez a cég bevételeinek több mint 50 százalékát jelentette 

erről a Game World Observer írt.

A sci-finek köszönhetően a CD Projekt Red bevételei 7 százalékkal múlták felül a 2021-es számokat. A cég teljes bevételének majdnem 82 százaléka származik a The Witcher és a Cyberpunk márkákból. A videójáték-eladásaik 2022-ben 11 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest.

A Starfield megjelenése több mint ezer százalékkal megdobta az Xbox konzolok eladását

Szeptember 6-án megjelent az ősz legjobban várt játéka, a Starfield. Az űrben kalandozós szerepjátékra két nap alatt több mint hatmillió játékos vetette rá magát, miközben az Xbox-eladások ezer százalékkal nőttek a játék hatására.

 

Sötét jövőkép: Cyberpunk 2077

Nincs olyan videójátékos, aki ne ismerné a CD Projekt Red nevét. A lengyel videójáték-fejlesztő cég hatalmas sikert ért el Andrzej Sapkowski sikerregényének, a Witchernek az adaptálásával. A csapat a híres szörnyvadász kalandjai után zsánert váltott, és a dark fantasy környezetből a sci-fi mélyére ásta be magát a Cyberpunk 2077 fejlesztésével.

A játékot hatalmas várakozás övezte, amit egyrészt a kedvcsináló előzetesek és az olyan marketingfogások gerjesztettek, mint Keanu Reeves szerződtetése. A Cyberpunk 2077-ben a hollywoodi sztár alakította Johnny Silverhandet, a mocskos szájú rocksztárt és terroristát. A CD Projekt Red mindent kisajtolt Reeves hírnevéből, a színész ott volt az összes fontosabb expón és bemutatón, ahol a fejlesztőcsapat is tiszteletét tette. A játék 2020-ban jelent meg, hatalmas késések után. Fél évvel a végső premier előtt a lengyelek azért halasztották el a rajtot, hogy kisebb finomhangolásokat eszközöljenek még a szoftveren. Végül a Cyberpunk 2077 majdnem játszhatatlan állapotban jelent meg, a gamersajtó a megszámlálhatatlan mennyiségű hibától volt hangos. A CD Projekt Redes fejlesztőinek majdnem két évébe telt, hogy olyan állapotba hozzák a terméküket, amit eredetileg megígértek, ennek volt az utolsó lépése a 2023 szeptemberében kiadott 2.0-s javítás, amely számos újítást is behozott a játékba.

A játék ma már rendkívüli sikernek számít, amit bizonyít a 25 millió darabos értékesítési szám.

A jelek szerint a lengyel fejlesztők igyekeznek felülni a hypehullámra, hiszen a Phantom Liberty címre keresztelt kiegészítő megjelenése után bejelentették az élő szereplős adaptációt. Emellett a rajongók annak is örülhetnek, hogy dolgoznak a játékhoz készült animesorozat, a Cyberpunk: Edgerunners folytatásán is.

 

Anonymous Content CD Projekt Red élőszereplős feldolgozás Cyberpunk 2077 Xbox
Kapcsolódó cikkek