Keanu Reeves ebben a hónapban lett 59 éves, és az elmúlt években a legmeghatározóbb szerepe a képzett orgyilkos, John Wick megformálása volt. Azonban Reeves már a negyedik részt is csak nehezen vállalata el, illetve könyörgött a készítőknek, hogy engedjék a karaktert meghalni a film végén, hogy végleg szögre akaszthassa a stukkereket. A vágya nem igazán teljesült, a stúdió nyitva hagyta a kiskaput egy újabb bérgyilkosfutamhoz.

US actor Keanu Reeves arrives for the Los Angeles Premiere of "John Wick: Chapter 4" at the TCL Chinese Theatre in Hollywood, California, on March 20, 2023. (Photo by LISA O'CONNOR / AFP)
Fotó: AFP

John Wick az első három filmben 275 embert ölt meg, és ehhez hozzátett még jó sok hullát a negyedik felvonásban – írta meg az AV Club. Ráadásul az idén márciusban megjelent epizódban Wick a fél világot körbeharcolja a rá vadászó orgyilkosokkal, eközben pedig akrobatikus harcjelenetekben osztotta a halált. Ilyen megterhelés mellett érthető, hogy a majdnem 60 éves Reeves inkább valami nyugodtabb szerepre vágyik, de lehetséges, hogy még fel fog tűnni Wick öltönyében.

A John Wick-filmek producere, Basil Iwanyk a Collidernek adott interjút, ahol mesélt arról, hogy Reeves mindenképpen az utolsó alkalommal akart a bérgyilkos bőrébe bújni. 

Ezek a filmek fizikailag és érzelmileg is kimerítők, tönkreteszik Keanut. Minden forgatás végén azt mondta, hogy ez volt az utolsó, és többet nem tudja ezt végigcsinálni. Ebben egyetértek vele, de azért hagytunk esélyt egy ötödik résznek

– emlékezett vissza Iwanyk.

John Wick mellett tűnt fel a világ legrettegettebb kidobóembere, aki még Elon Muskot is elzavarta

Feltűnt a John Wick 4. részében a világ egyik leghíresebb szórakozóhelye, a berlini Berghain. Ráadásul a főszereplőt nem más kísérte el a techno szentélyébe, mint a legendás Sven Marquardt, a leghíresebb kidobóember. A marcona Marquardt arról vált híressé, hogy egyetlen pillantásával eldönti, hogy ki léphet be a szórakozóhelyre, azt viszont senki nem tudja, minek alapján válogatja meg a vendégeket. Az biztos, hogy a világ leggazdagabb embere nem ment át Marquardt rostáján.

A producer azt mondta, hogy körülbelül 10 százalék esélyt lát arra, hogy leforgassanak egy ötödik John Wick-filmet. Azonban, ha a negyedik rész hatalmas sikerét, különösen a bevételek terén megnézzük, akkor esélytelen, hogy a Lionsgate nem présel ki még egy epizódot Reevesből. Emellett a stúdió már felkészült rá, hogy a sztár nélkül kell továbbvinnie az aranytojást tojó tyúkot, és berendelte a John Wick spinoff filmjét, a Ballerinát, illetve a The Continental című előzménysorozatot.

A John Wick negyedik része százmillió dollárból forgott, és ennek több mint a négyszeresét, 432 milliós bevételt termelt világszinten.