Extra

Sorra rúgják ki a palesztinpárti színészeket: most Susan Sarandonra került a sor

A legnagyobb hollywoodi ügynökség, az UTA kirúgta az Oscar-díjas Susan Sarandont, miután több Palesztina-párti gyűlésen is felszólalt.

Susan Sarandon számos Palesztina támogatására szervezett megmozduláson vett részt, és az ott elhangzott kijelentései miatt kirúgta Hollywood egyik legnagyobb ügynöksége – írta a The Guardian.

People rally to end fossil fuels ahead of the 78th United Nations General Assembly and Climate Ambition Summit in New York
Fotó: Brazil Photo Press via AFP

Az Oscar-díjas színész sok bírálatot kapott amiatt, hogy ezt mondta:

Sok ember fél a zsidóságtól, és belekóstolnak abba, milyen érzés muszlimnak lenni ebben az országban.

Sarandon arra buzdította a tüntetőket, hogy továbbra is támogassák a palesztinokat az Izrael–Hamász-háborúban.

Az emberek kérdezősködnek, az emberek felállnak, az emberek képzik magukat, az emberek kilépnek az agymosásból, amely gyerekkorukban kezdődött

– mondta Sarandon a tüntetésen. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy „legyenek erősek, legyenek türelmesek, legyenek világosak, és álljanak ki mindenki mellett, akinek van bátorsága megszólalni”, és köszönetet mondott „a zsidó közösségnek, amely kijött, hogy melléjük álljon”.

Megtámadták az Izrael-párti tüntetőket Los Angelesben – több nyugati országban csaptak össze a palesztinpárti tüntetők a rendőrökkel

Több nyugati országban is tömegek követelték Izrael Gáza elleni támadásainak leállítását, és konkrétan kiálltak a Hamász mellett.

A színésznő ezután közzétette a Pink Floyd Roger Watersének palesztinbarát üzenetét az X-en (korábban Twitter). Waterst az évek során bírálták állítólagos antiszemita megjegyzései miatt, bár ő mindig is visszautasította ezeket az állításokat, korábban azt mondta: „Egész életemet azzal töltöttem, hogy az autoriterizmus és az elnyomás ellen beszéltem, bárhol is legyen az. Gyermekkoromban, a háború után gyakran hangzott el a házunkban Anne Frank neve, állandó emlékeztetővé vált arra, mi történik, ha a fasizmust ellenőrizetlenül hagyják. A szüleim a nácikkal harcoltak a második világháborúban, apám fizette a végső árat.”

A Hamász október 7-i támadása óta, amely legalább 1200 izraeli halálát okozta, és több száz embert túszul ejtettek, a megszállt területek kormánya szerint több mint 14 ezer ember halt meg a Gáza elleni izraeli támadásban, köztük legalább 5600 gyermek.

Sarandon csak a legújabb, de nem az első közszereplő, aki bajba került a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt, különös tekintettel Palesztina támogatására.

Melissa Barrera nem lesz a Sikoly VII. főszereplője.
Fotó: AFP

A Spyglass produkciós cég kedden kirúgta készülő filmjéből a Sikoly VI. sztárját, Melissa Barrerát, aki a horrorsorozat következő mozijának főszereplőjét alakította volna: a vállalat azt mondta a Varietynek, hogy eltávolították őt a filmből, mert néhány közösségimédia-posztját antiszemitaként értelmezték.

 

palesztinpárti Susan Sarandon támogatás színész Palesztina
Kapcsolódó cikkek