Extra

Az igazi Squid Game győztese még mindig nem kapta meg a 4,5 millió dolláros nyereményét

Mai Whelan 455 játékostársát utasította maga mögé és bezsebelte a Suid Game: The Challenge fődíját, 4,56 millió dollárt. A vetélkedőt a Netflix sikersorozatáról, a Squid Game-ről (Nyerd meg az életed) mintázták, viszont a valóságshow-ban természetesen senki nem hal meg. Mai Whelan egy interjúban elárulta, hogy a december 6-i döntő óta még egy fillért sem látott a nyereményből.

A Netflixen futó igazi Squid Game: The Challenge (Nyerd meg az életed) vetélkedő győztese, Mai Whelan több mint 4,5 millió dollárral lett gazdagabb a játékkal. A probléma csak az, hogy a szerződése miatt még mindig nem jutott hozzá a pénzhez.

Fotó: Squid Game: The Challenge / Netflix

A Squid Game: The Challenge egy vetélkedő valóságshow, ami a Netflix tavalyi sikersorozata, a Squi Game (nyerd meg az életed) alapján készült. A Squid Game a megjelenésekor hetekig vezette a Netflix nézettségi listáját, az első héten több mint 20 millióan indították el a sorozatot és az első 21 napon több mint 224 millió órát töltöttek vele az előfizetők.

Az elsöprő siker után sokan bíztak benne, hogy minél előbb bejelentik a széria második évadát, amiből végül egy valóságshow lett. Az eredeti sorozatban több mint 450 játékost szerveznek be egy vetélkedőre, a nyertes pedig egy hatalmas összeghez juthat hozzá. A verseny azonban hamar rémálommá válik, hiszen kiderül, hogy a játékok életre-halálra mennek. A végén csak egy maradhat, aki zsebre teszi a pénzt.

A fiatalok tv és rádió helyett a streaminget és a podcastokat választják

A 13. év a fordulópont, a fiatalok ekkoriban kezdik el inkább az internetet használni a tv és a rádió helyett.

A Squid Game: The Challenge természetesen a koreai sorozatnak csak az alapkoncepcióját veszi át és senkinek nem esik bántódása a 10 rész alatt. Az eredetihez hasonlóan a valóságos vetélkedőben is 456 játékos indult és szintén csak egy maradhat a végére. Ez az egy játékos lett Mai Whelan.

Mai Whelan 55 éves és vietnámi származású. Fiatalon menekült el a kommunista rezsim elől Dél-Koreába. A nő a 287-es számmal indult a versenyen.

Miért nem kapja meg a nyereményét Mai Whelan?

A Squid Game: The Challenge fináléját december 6-án rendezték. 

A végső játékban, ahol már csak ketten maradtak egy klasszikus kő-papír-olló párbajjal dőlt el a 4,56 millió dollár sorsa.

A játékban a két versenyzőnek kő-papír-ollót kellett játszaniuk azzal a csavarral, hogy a nyertes minden alkalommal kivehetett egy kulcsot a mellettük lévő üvegládából és azzal a kulccsal megpróbálhatta kinyitni a pénzt rejtő széfet. Végül Mai találta meg a kulcsot és szerezte meg a nyereményt.

Amit azóta sem kapott meg – tudta meg a TMZ. Mint kiderült a játékosok, amikor aláírták a szerződést a részvételre vonatkozóan, akkor azt is vállalták, hogy a győztes csak 30 nap késéssel kapja majd meg a milliókat. Ez azt jelenti, hogy 

Mai számláján 2024. január 5-én jelenhet majd meg a 4,56 millió a Squid Game: The Challenge bajnoki címéért. 

Mainak elvileg tudnia kellett erről, így kissé furcsa, hogy egy múlt heti interjúban arról panaszkodott, hogy még egy fillért sem látott a nyereményből. Lehetséges, hogy csak a producereket akarta emlékeztetni, hogy ketyeg az óra az utalásig. Az is kiderült, hogy a nő lehetséges, hogy nem egy összegben, hanem részletekben jut majd a milliókhoz.

Emellett Mai izgulhat is, hogy megkapja a jutalmát, hiszen az is kiderült, hogy már javában költi a nem létező pénzét. December 6. óta halmozza a luxuscikkeket hitelre. A döntő előtti utolsó interjúban a nő még azt mondta, hogy ha megnyeri a pénzt, akkor felelősségteljesen bánik majd vele és sokat fog adakozni jótékony célokra.

 

Mai Whelan Nyerd meg az életed Squid Game: The Challenge Netflix squid game
Kapcsolódó cikkek