Extra

Rossz hír a frontérzékenyeknek: csütörtöktől kettős fronthatás terheli majd a szervezetünket

Egész héten fokozatosan melegedni fog az idő, majd csütörtökön már 15 foknál is melegebbet lehet majd mérni. A januári tavasz viszont nem lesz tartós, péntekre ismét a 0 fok közelébe zuhan majd a hőmérők higanyszála. A nagy hőmérsékletingadozást egyre erősebb szél kíséri majd. A frontérzékenyek számára kínzó lehet a kettős fronthatás.

Hétfőn csökkeni fog a felhőzet és kisüt a nap. Csapadék legfeljebb az ország déli részein fordulhat elő. Északnyugaton a szél megerősödik, akár viharossá is fokozódhat. Nap közben 1–7 fok között ingadozik meg a hőmérséklet, de késő este akár mínusz 5 fok is lehet – írta meg a met.hu.

Landscape,Heavy,Foggy,Road,In,Winter,Season,With,Black,Tree,
Fotó: Shutterstock

Kedden köd fogadja majd a korán kelőket, de ezek a foltok gyorsan feloszlanak majd. A szél kezdetben erős maradhat, illetve a korai órákban mínusz 4 fok körüli hőmérséklet lehet, de nap közben akár 3 fokig is melegedhet az idő.

Szerdán folytatódik a felmelegedés, de az ég elkezd beborulni. A Dunától keletre még az eső is eshet. Napközben akár 7 fokot is mérhetünk.

A frontérzékenyek számára a csütörtök fájdalmas nap lehet, mivel egy kettős fronthatás kínozza majd a szervezetünket. Egyrészt az ég erősen beborul, vastag felhőréteg képződik és több felé eshet majd az eső. Emellett a szél is viharos lesz. Mindezek mellett viszont rendkívül felmelegszik az idő, 

délután már 15 foknál is melegebb lehet

írta meg a Köpönyeg.hu.

A rendkívüli meleg viszont nem lesz tartós, péntekre zuhanórepülésbe kezd a hőmérők higanyszála. A továbbra is erős szelet 0–5 fok közötti hőmérséklet kísérheti.

A hétvégére vissza áll a januári időjárás. Sok napsütés mellett reggelente fagyni fok, majd délutánra 2-3 fok közé melegszik az idő.

 

fronthatás frontérzékeny időjárás felmelegedés
Kapcsolódó cikkek