Extra

Így figyelik MI-vel alkalmazottaik üzeneteit a nagy cégek

Az Aware egy startup cég fejlesztése, amely képes kiszűrni az adott vállalat belső levelezéseiből a munkahelyi elégedetlenségre, valamint a potenciális biztonsági kockázatokra utaló kulcsszavakat.

Számos cég, köztük a Walmart, a Delta, a T-Mobile, a Chevron és a Starbucks, egy mesterségesintelligencia- (MI) szoftverrel figyeli alkalmazottai üzenetküldő alkalmazásokon küldött üzeneteit. A startup MI-cég fejlesztése, az Aware olyan platformokon keres kulcsszavakat, mint a Slack és a Microsoft Teams, és szűri a munkahelyi elégedetlenségre, valamint a potenciális biztonsági kockázatokra utaló üzeneteket.

Ai,Artificial,Intelligence,Robot,Metaverse,Cyberspace,Digital,World,Computer,Network
Fotó: Shutterstock

Az Aware fejlesztői azt állítják, hogy az MI már 20 milliárd egyéni üzenetet értékelt több mint 3 millió alkalmazottól. A Fox Business munkatársa, Lydia Hu többeket kérdezett arról, hogyan érintené őket, ha egy MI olvasná a leveleiket, és a válaszadók többsége „kellemetlen technológiai fejlődésnek” nevezte az Aware-t és a hozzá hasonló programokat – írja a New York Post.

A Slack által közzétett statisztikák szerint több mint százezer szervezet használja a kommunikációs eszközt, tehát több százmillió alkalmazott üzenetét is ellenőrizhetik egy ilyen MI-vel.

A Microsoft Teams digitális lábnyoma még nagyobb: több mint 280 millió havi felhasználóról számoltak be.

A mesterséges intelligenciával manapság már sok mindent el lehet érni, a technológiai fejlődés lassítás nélkül zakatol előre. A chatbotok és képgenerátorok megjelenése után a videógeneráló MI-k jelentették az újabb megugrani kívánt mérföldkövet, a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-nak pedig, úgy tűnik, sikerül megalkotnia a videókészítés új eszközét. A cég új terméke, a Sora elképesztő látvánnyal rendelkező, rövid videókat képes létrehozni, és úgy tűnik, hogy sikerül kiküszöbölnie a konkurencia több negatívumát is. Az OpenAI február 15-én jelentette be, hogy tesztfázisba került a Sora, amit rengeteg beharangozó videóval ünnepeltek meg.

 

Aware Teams Slack Starbucks mesterséges intelligencia
Kapcsolódó cikkek