Extra

Meghalt a Rocky-filmek sztárja

Hetvenhat éves korában meghalt Carl Weathers, korábbi NFL-játékos, aki a Rocky-filmekben a főszereplő ellenfelét, Apollo Creedet alakította.

Az első négy Rocky-filmben Apollo Creedet megformáló Carl Weathers csütörtökön az otthonában hunyt el – erősítette meg menedzsere, Matt Luber a Varietynek. A színész 76 éves volt. 

NBC Upfronts 2016
Fotó: NurPhoto / AFP

Amikor Sylvester Stallone engedélyt kért Weatherstől, hogy a korábbi jeleneteit felhasználhassa a franchise hatodik részében – a 2006-os Rocky Balboa című filmben –, a színész ezt megtagadta, és azért lobbizott, hogy szerepelhessen a folytatásban, miközben a karaktere a negyedik részben már meghalt. Stallone erre az ötletre nemet mondott, és inkább leszerződtetett egy Carl Weathersre hasonlító színészt, hogy a filmben megjelenő visszaemlékezéseket újra leforgathassák. 

A két színész emiatt sokáig  rossz viszonyban volt egymással, azonban később kibékültek, sőt Weathers abba is belement, hogy a hasonmása megjelenjen a legújabb Creed folytatásában is, amelyben a karakterének a fia áll a történet középpontjában. 

Weathers az 1987-es Ragadozó című akciófilm is szerepelt Arnold Schwarzenegger oldalán, emlékezetes szerepet kapott Adam Sandler Happy, a flúgos golfos című vígjátékában is. Szinkronszínészként is dolgozott, ő szólaltatta meg Combat Carl karakterét a Toy Story 4.-ben, és önmagát alakította Az ítélet: család című sorozatban. 

A San Diegó-i állami egyetemen szerzett színházművészeti diplomát, azonban leszerződött az észak-amerikai profi ligában (NFL), és két szezonon keresztül játszott az Oakland Raiders játékosaként. Későbbi pályafutása során Weathers kisebb szerepeket kapott tévés produkciókban, és ezekből epizódokat is rendezett. 2021-ben szerezte meg első Emmy-jelölését a Disney+-on futó A Mandalóri című sorozatban nyújtott alakításáért. 

 

gyász Carl Weathers rocky film
Kapcsolódó cikkek