Extra

Van, aki telten szereti – ennyibe kerül az ajakfeltöltés

Az ajaktöltés jelenleg a világon második leggyakrabban igénybe vett esztétikai beavatkozás, a kereslet egyre nagyobb. Mutatjuk, mi a helyzet a magyar piacon, mi a legnépszerűbb töltőanyag, és mennyire kell zsebbe nyúlnia annak, aki elégedetlen a szájával.

Ajakfeltöltést hivatalosan Magyarországon jelenleg orvos végezhet – magyarázta a Világgazdaságnak Kocsis B. Gáspár, a Vivacy Magyarország üzletfejlesztési és ügyfélkapcsolati igazgatója. Hogy mekkora az érdeklődés az ilyen típusú beavatkozások iránt, kifejtette: a hialuronsav töltőanyagokkal végzett esztétikai kezelések a botox után világszinten a második legnépszerűbb beavatkozásnak számítanak, ezen belül is a legnépszerűbb az ajkak töltése. Magyarországon is ez az esztétikai orvoslással foglalkozó kollégák tapasztalata – tette hozzá.

Ajak   Domi The,Doctor,Cosmetologist,Makes,Lip,Augmentation,Procedure,Of,A,Beautiful
A hialuronsavas beavatkozás a legnépszerűbb.
Fotó: Shutterstock

 

Pár tízezer forintból is megoldható, de a magas minőségért zsebbe kell nyúlni

Egy ilyen beavatkozás ára 40 ezer forinttól akár 150 ezer forintig is terjedhet. Kiemelte, hogy tartós és szép eredmény csak prémium hialuronsavak használatával érhető el, melyek milliliterára 40 ezer körül mozog, szóval egy olcsóbb töltésnél feltételezhető, hogy a szakember nem prémiumminőségű terméket használ. Az árral egyenes arányosságban van általában az adott orvos szakértelme és tapasztalata.

A szilikon már nem menő, a biztonság és a tartósság miatt a hialuronsav dominál 

Egészen az ezredfordulóig a szilikon volt a legnépszerűbb ajaktöltőanyag, de ahogyan szárnyra keltek a pletykák a káros mellékhatásairól, az esztétikai ipar új töltőanyagot keresett, ez lett a hialuronsav, mely tartós és biztonságos. Kollagént már nem használnak, mert kevésbé tartós, az implantátum és a saját zsíros feltöltés nem annyira népszerű már manapság. A hialuronsav egyik további előnye, hogy ha a páciens nincs megelégedve az eredménnyel, akkor pár nap alatt kioldható hiláz enzimmel, és megismételhető a töltés.

A fent említett indokok miatt, az esetek 99 százalékában a hialuronsavas töltést ajánlják az orvosok.

Ezért a hialuronsavas a legnépszerűbb beavatkozás

A hialuronsav egy az emberi szervezetben is megtalálható vegyület, mely a bőr hidratáltságáért és rugalmasságáért felel. A bőr öregedése folyamán veszít a hidratáltságából és mivel a hialuronsav alapú töltőanyagok vizet kötnek meg, képesek visszaállítani a bőr eredeti „térfogatát” és frissességét. A természetes módon vékony ajkak megjelenését is javíthatják a térfogat növelésével és a kontúrok hangsúlyozásával.

Rengeteg típusuk létezik, minden nagyobb márka más típusú szabadalmaztatott gyártási technológiát használ, hogy tartósabbá tegye a töltőanyagait. Elsősorban a töltőanyag sűrűsége határozza meg, hogy mely területre alkalmazzák az arcon.

Fontos, hogy egy hialuronsav-alapú töltőanyag minél kevesebb, a test számára idegen anyagot tartalmazzon, mint például a BDDE, amit a keresztkötésekhez használnak. Egyes töltőanyagok egyéb természetes anyagokat, mint például antioxidánsokat tartalmaznak, melyek csökkentik az ödémásodás mértékét, és növelik az anyag tartósságát, mivel megvédik a töltött területet a szervezet által termelt antioxidánsoktól.

Ajak Domi Woman,Lips,Care,And,Face,Beauty,Make,Up,,Model,Touching
Sok esetben lidokaint is tartalmaznak a töltőanyagok.
Fotó: Shutterstock

A töltések előtt legtöbbször az orvos érzésteleníti a páciens arcán a kezelni kívánt területet, de sok esetben a töltőanyagok lidokaint is tartalmaznak, hogy kevesebb fájdalommal járjon a kezelés. Megfelelő érzéstelenítés esetén a kezelés nem fájdalmas, inkább csak kellemetlen. Azért választják nagyon sokat a hialuronsavas töltéseket, mert nagyon gyorsan, látványos eredmény érhető el, nincs hosszú felépülési idő.

Nem életkori sajátosság: már a fiatalok is rendszeresen élnek vele

A vállalat kutatásából kiderült, hogy megkérdezettjeik 10,8 százaléka 18 és 21 év közötti volt, 20,2 százalékban 22 és 25 közötti, és a legnagyobb arányban, pontosan 24,5 százalékban 26 és 30 közötti, a 31–35 közötti korosztály 16,3 százalékban képviseltette magát. Az üzletfejlesztési igazgató elmondta, piackutatásukból az is kiderült, hogy az összes kitöltő 31,7 százaléka aszimmetrikusnak látja az ajkát, 28,1 százaléka teltnek, és 27,3 százaléka vékonynak. Ezeket a válaszokat a töltés előtti ajkukra értették a válaszadók.

A feltöltés hatása már nem egy-két hónap

Az új generációs töltőanyagok nagyon tartósak, akár másfél évig is látható a hatásuk, a legtöbb esetben elég maximum évente egy kis frissítés – jegyezte meg Kocsis B. Gáspár. A szakértő hangsúlyozta, hogy a tartósság nagyban függ a kezelt páciens fizikai adottságaitól és életvitelétől.

Ezek a legnépszerűbb trendek

Továbbra is kiemelt népszerűségnek örvend a Russian Lips, azaz az orosz ajak technika. Az ajkakat a kezelőorvos szív alakúra formázza, hasonlóan mint ahogy az orosz matrojska babák ajkai kinéznek, innen ered a technika elnevezése. Illetve a vékonyabb ajkakkal rendelkező hölgyek szokták kérni, hogy minimálisan, alig észrevehetően dúsítsák ajkaikat.

Fontos megemlíteni, hogy nem minden típusú ajakból lehet például Russian Lipset csinálni – tette hozzá Kocsis. Van, hogy az esztétikai orvos több kezelés során tudja csak elérni a kívánt hatást, ezt nevezzük fokozatos ajaképítésnek. Kiemelte, hogy minden esetben érdemes hallgatni az orvos véleményére.

A Kylie Jenner kihívás kamu, és sérülést is okozhat a tininek

A Kylie Jenner kihívás lényege az volt, hogy a tinédzserek egy felespohárba, kis üvegbe vagy palackba dugták az ajkukat, majd kiszívták a levegőt, vákuumot létrehozva. Azt várták, hogy a végén olyan dús ajkuk lesz, mint a valóságshow-sztárnak.

Kylie Jenner bevallotta, hogy tölteti az ajkait.
Fotó: AFP

Nemcsak erős fájdalmat, duzzanatot és véraláfutást okozhatnak ezek a házi technikák, hanem ismételt próbálkozások esetén fennáll a hegesedés és a maradandó torzulás veszélye is. Szóval ezt semmiképp nem ajánljuk.

Kylie Jenner bevallotta, hogy tölteti az ajkait, és azt is, hogy abszolút nem bánta meg ezt a döntését. 

 

 

ajakfeltöltés Plasztikai beavatkozás plasztikai műtét
Kapcsolódó cikkek